• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 1212014

  Ulje fenela 20 ml

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Probotanic Zemlja porekla: Indija Pakovanje: 20 ml

  Premijum ulje fenela (Foenculum vulgare) - 100% čisto esencijalno ulje.

  svojstva:
  Posebno se preporučuje ženama. Podstiče stvaranje estrogena i balansira hormone. Ublažava simptome menopauze i PMS-a. Reguliše nepravilne i bolne menstruacije. Pomaže uklanjanju viška kilograma i celulita na prirodan način, prirodno povećava grudi.

  Daje osećaj sitosti i ima dijuretski učinak. Detoksikuje i tonira jetru i slezinu. Pomaže kod nadutosti, mučnine, loše probave i zatvora.

  Fenel je bila izuzetno popularna biljka u drevnoj Kini, dok je na zapadu u srednjem veku poznata kao “Fenkle”. Egipćani i Rimljani su verovali da fenel čini ljude dugovečnima, daje snagu, kao i da tera duhove. Očigledno je da su stari narodi imali prilično široku lepezu primene ove biljke. Danas se koristi za probavne smetnje, kao što su nadutost, zatvor, kolike, mučnina, dijareja, anoreksija, dispepsija i štucanje. Takođe se koristi u slučajevima gojaznosti, jer se promiče da je prisutan osećaj sitosti. Ovo ulje ima diuretski učinak koji pomaže u otklanjanju celulita. Tradicionalno kod naših naroda koristi se za podsticanje proizvodnje estrogena, balansiranje hormona i podržavanje probave.

  Ovo ulje pored svoje ogromne tradicionalne vrednosti ima široku primenu u današnjem vremenu. Jedno od interesantnijih istraživanja govori da ovo ulje povećava grudi kod žena i da pomaže u proizvodnji mleka, a sve to zbog aktivnog učešća u proizvodnji hormona estrogena. To će svakako biti zapaženo u javnosti i erovatno je da će u godinama koje slede žene koristiti ulje fenela kao alternativu estetskim  Intervencijama.

  pakovanje od 20 ml
  zemlja porekla: Indija