• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Univerzalna mešavina miks premijum za hlebove i peciva (sert. bez glutena) 1 kg Aleksandrija
Bio Spajz/
Univerzalna mešavina miks premijum za hlebove i peciva (sert. bez glutena) 1 kg Aleksandrija
    popust
    Šifra: 3711005

    Univerzalna mešavina miks premijum za hlebove i peciva (sert. bez glutena) 1 kg Aleksandrija

    435 RSD

    391 RSDkom

    Robna marka: Aleksandrija Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: kg

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    377.825
    energetska Vrednost KJ
    1586
    masti
    3.16g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.56g
    ugljeni hidrati
    77g
    - šećeri
    0.32g
    vlakna
    4.9g
    proteini
    8.2g

    svojstva

    Ova smeša se može koristiti za spremanje različitih vrsta bezglutenskih hlebova, peciva i kolača. Same proizvode karakterišu sve nutritivne vrednosti prosa kao žitarice, heljde, pirinča i kukuruznog skroba. Kururuzni skrob predstavlja važan izvor energije. Kombinacijom kukuruza s ostalim namirnicama bogatim visoko vrednim belančevinama dobijaju se proizvodi visoke prehrambene vrednosti i prihvatljivosti.

    Kako u kukuruzu ima najviše skroba (73 odsto), odličan je nemasni izvor energije (100 g daje oko 360 kcal). Sadrži i dosta proteina (8-11 odsto), vitamina E i B kompleksa, provitamina A, vlakana, minerala (fosfora, kalijuma i magnezijuma).

    sastojci

    Pirinčano brašno, brašno od prosa, krompirov skrob, kukuruzni skrob, brašno od guar pasulja, zgušnjivač (ksantan guma).

    način pripreme

    Recept za hleb
    Potrebni sastojci: 20 g kvasca, kašičica šećera, pola kašičice soli, 50 ml ulja, 200 ml mlake vode.
    Priprema: 300 g smeše sjediniti sa usitnjenim kvascem, dodati so i šećer. Postepeno dodavati mlaku vodu i mutiti mikserom, zatim dodati ulje i mutiti još dok testo ne dobije ujednačenu strukturu. Potom, dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti da odstoji na toplom 40 min da naraste. Hleb peći u zagrejanoj rerni na 250C, oko 30 min, dok se ne dobije korica svetlo braon boje. Prijatno!

    način primene

    Čuvati na suvom i tamnom mestu. Proizvođač posluje u skladu sa HACCP zahtevima bezbednosti za bezglutensku proizvodnju, kao i sa zahtevima ISO 9001 i ISO 22000 standarda. Posedujemo Košer sertifikat.