• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Zejtin - hladno ceđeno suncokretovo ulje (organski proizvod) 500 ml Granum
  Šifra: 2009001

  Zejtin - hladno ceđeno suncokretovo ulje (organski proizvod) 500 ml Granum

  315 RSDkom

  Robna marka: Granum Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  890
  energetska Vrednost KJ
  3725
  masti
  98.93g
  - mononezasićene masti
  32.64g
  - polinezasićene masti
  55.86g
  - zasićene masti
  11.63g
  ugljeni hidrati
  --
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  --

  o proizvodu

  Zejtin - hladno presovano nerafinisano suncokretovo ulje iz organske proizvodnje. Sadrži visokovredne sastojke: tokoferole, vitamin E, linolnu esencijalnu masnu kiselinu, lecitin. Odlikuje se svetložutom bojom i blagom aromom suncokreta.

  svojstva

  Zejtin kompanije Suncokret, robne marke Granum food, je vrhunsko nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama.       
  Suncokret (lat. Helianthus annuus) potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B - tiamin. Važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina. Odličan je izvor vlakana i aminokiselina.
  Ceđenjem sirovih semenki organskog suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima.

  Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na:
  smanjenje rizika od srčanih oboljenja
  regulacija holesterola
  regulacija hormonalnog sistema
  jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
  negu kože i kose.

  Suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kulinarstvu. Koristi se za prženje i kuvanje, za salate, kao i za detoksikaciju usta putem mućkanja.

  Zašto organsko?
  Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama i nisu  tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.

  Zašto hladno ceđeno?
  Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

  Zašto nerafinisano?
  Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

  sastojci

  Organsko ulje semena suncokreta.
  Alergeni: može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.