sastojci

  • 2 kašike gija ili putera
  • 200 gr šargarepe
  • 300 gr korena celera
  • 200 gr paškanata
  • 250 gr uljane repice
  • prstohvat šafrana
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza rukole
  • 3 kašike pavlake
  • biozačin
  • 300 ml vode
Prepare Time od 15 do 30 minuta

• sastojci:
Dve kašike gija ili putera, 200 gr šargarepe, 300 gr korena celera, 200 gr paškanata, 250 gr uljane repice, prstohvat šafrana, 1 čen belog luka, jedna veza rukole, 3 kašike pavlake, biozačin, 300 ml vode 

• način pripreme:
Oljuštite korenasto povrće. Isecite šargarepe na štapiće i kockice. Istopite puter u šerpi koja ima debelo dno. Kada je puter zgrejan (nikako nemojte da puter pregori i postane taman) dodajte šafran i promešajte. Dodajte svo povrće i propržite par minuta. Sipajte vodu i biozačin i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok povrće niju skuvano, ali još uvek čvrsto. Dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre dodaje krupno naseckanu rukolu.

• napomena:
Ukoliko  nemate u svojoj kuhinji skupoceni šafran, možete umesto njega staviti pola kašičice karija, tek toliko da zažuti jelo.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.