• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Mramorni kolač (bez glutena)

Mramorni kolač (bez glutena)

sastojci:
110 gr putera ili kokosovog ulja
100 gr prosenog brašna
100 gr ovsenih mekinja (ili nekih drugih mekinja)
2 kašike sveže samlevenog lanenog semena
60 gr samlevenih oraha, lešnika ili badema
1.5 kašičicu praška za pecivo
prstohvat soli
100 gr šećera od trske
3 jaja
1.5 kašike kakao praha
2 kašike ekstrakta vanile
80 ml jogurta ili sojinog jogurta

način prpreme:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Premažite modlu u kojoj ćete peći mramorni kolač.
Pomešajte proseno brašno, mekinje, samlevene orahe i laneno seme, so i prašak za pecivo.
U drugoj činiji umutite mikserom puter i šećer, srednjom brzinom a zatim maksimalnom, dok smesa ne postane vazdušasta.
Dodajte ovoj smesi jedno jaje, pa dobro umitite. Zatim dodajte drugo i treće jaje.
Dodajte jogurt i vanilu.
Dodajte sada i sve suve sastojke, koje ste izmešali na početku.
Odvadite od ove smese jednu trećinu i u nju dodajte kakao prah.
Sada u činiju u kojoj ćete kolač peći stavite malo svetle smese, pa kakaka smesu a zatim dodajte i ostatak svetle smese.
Viljuškom možete dodatno, malo, pomešati ove dve smese.
Pecite kolač 35 do 40 minuta. Kada je gotov izvadite ga iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta,
pa ga izvadite iz činije u kojoj se pekao.
Kada sečete, svako parče će biti drugačije, išarano poput mermera.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021