Ricinusovo ulje 50 ml

Šifra: 2023002

 

272,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Sinefarm
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 50 ml

Ricinusovo ulje - dijetetski proizvod za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.


• svojstva:
Ricinusovo ulje - dobijeno hladnim ceđenjem zrelog, oljuštenog semena ricinusa. Njegovo laksantno dejstvo potiče od hidrolizata ricinoleinske kiseline stvorenih u tankom crevu- duodenumu. Blag i pouzdan purgativ. Može se davati uvek, a pogotovu kod trudnica i bolesti organa za varenje jer ne nadražuje organe male karlice i ne izaziva grčeve. Takođe vrši i omekšavanje stolice. Ponekad se pri pijenju može osetiti blago grebanje u grlu, koje nije štetno. Odraslima se daje 30-50 gr, a deci 2-3 gr, prema godinama starosti. Dejstvo nastaje posle 1-3 sata.


Ulje dobijeno hladnim presovanjem semenki biljke (Ricinus communis) L. Iako je poznato po svojoj unutrašnjoj upotrebi kao purgativ, ricinusovo ulje je izvrsno i za spoljnu upotrebu. Ricinusovo ulje čuva i daje vlažnost koži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za izradu kozmetičkih preparata kao što su sapuni. Koristi se za negu suve i oštećene kose tako da se nanosi pre šamponiranja. Korisno je mazati trepavice ricinusovim uljem jer pospešuje njihov rast.

•o proizvođaču:
Sinefarm d.o. je osnovan 1992. godine. Preduzeće sarađuje sa preko 200 veletrgovina, apoteka i trgovina različite namene. Roba se plasira i distribuira širom zemlje, a takođe i izvozi u nekoliko zemalja. Svi proizvodi kompanije Sinefarm su izrađeni po zaštićenoj proizvođačkoj specifikaciji od sirovina najboljeg kvaliteta, a prema principima dobre proizvođačke prakse.


pakovanje od 50 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR