• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Saveti/Slatko, a zdravo - radionica izrade posnih organskih poslastica

Slatko, a zdravo - radionica izrade posnih organskih poslastica


Beograd, 08. decembar 2019, 16 – 19č

Mesto održavanja:
Bio Špajz prodavnica zdrave hrane, Cvetkova pijaca (prvi pasaž iz Vjekoslava Kovača ka Maxi prodavnici)
Lokacija na mapi: kliknuti ovde  (na mestu nekadašnje prodavnice Shop&Go)

Prijavite se na fb događaj, pozovite prijatelje i pratite obaveštenja: kliknite ovde

★ INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Vesna Andrić, tel/viber/whats app: +381 60 449 71 12
e-mail: office@aktivniodmor.net

★ O RADIONICI:
Namenjena je svima koji bi želeli da nauče da pripremaju zdrave organske kolače i poslastice, kojima se možete zasladiti u vreme posta i poslužiti goste tokom posnih slava. Takođe je namenjena i onima koji žele da promene način ishrane (da delimično ili u potpunosti pređu na biljnu, sirovu ili makrobiotičku hranu), a navikniti su na tradicionalne ukuse.

Na radionici se pripremaju poslastice isključivo biljnog i organskog porekla.

Edukacija je interaktivna – svi učestvuju u pripremanju.

Naučićemo da pripremamo više vrsta kolača i poslastica, koji će oduševiti vaše goste i ukućane

– SLATKE PLOČICE I PUDING OD CRNOG SUSAMA
Crni susam je ukusna fontana mladosti, bogat vitaminima i pomaže u otklanjanju mnogih zdravstvenih poteškoća, kao i održavanju zdravlja.
Odličan je izvor magnezijuma, kalcijuma, bakra i cinka. Sadrži sezamin i sezamolin koji spadaju u grupu lignana, kai i laneno seme.
Čuvena izreka “Otvori se sezame” potiče upravo od biljke susama, koja se rasprsne kada su semenke sasvim zrele.

– KAKAO KUGLICE
Urme, koje su osnovni sastojak kuglica, odličan su izvor prirodnih vlakana, imaju široki spektar zdravsvenih i nutritivnih vrednosti i smatraju se najzdravijim voćem na zemlji. Prirodni šećer u urmama je savršena alternativa običnom šećeru.

– ZDRAVI DOMAĆI RAFAELO – BELI I CRNI – SA KOKOSOM I CRNIM SUSAMOM
Kokos je izvor energije i poboljšava izdržljivost. Bogat vlaknima i predstavlja odličan izvor vitamina i minerala. Izuzetno je hranljiv i odličan je borac protiv slobodnih radikala.Sjajna kombinaciji sa crnim susamom “fontanom mladosti” i “izvor energije i dugovečnosti”.

– SIROVI BISKVIT SA BUNDEVOM
Bundeva sa obilje dragocenih lekovitih sastojaka, nezaobilazna je namirnica na trpezi. Bogat je izvor vlakana, sadrži velike količine esencijalnih masnih kiselina, vitamina E, C, beta karoten, magnezijum, te pruža organizmu zaštitu od štetnog dejstva slobodnih radikala.

– ZIMSKE BANANE
Banana je energetska bomba i puna je vitamina i minerala, kalijuma, vlakana, vitamina C i B6. U kombinaciji sa organskim kakaom, koštunjavim plodovima i kokosom, biće poslalstica koju će vaša deca i ukućano obožavati.

★ VODITELJ RADIONICE:
ANA GLUŠAC
Rodjena je 1984.godine u Valjevu, diplomirani je inženjer arhitekture. Još kao student krenula je u istraživanje veganske i sirove ishrane. 2013.godine završila je školu zdrave ishrane u organizaciji “MERDAT”. Nakon toga godinama prati i proučava najčuvenije kuvare i njihove recepture, modifikuje ih i prilagodjava našem podneblju. Recepture nastale na taj način dobijaju njen lični pečat. Krasi ih njena umetnička osobenost, koja je izražena pri dekoraciji hrane, izboru i kombinaciji namirnica. Angažovana je prethodne dve godine za pripremanje hrane na sledećim festivalima “Mountain music fest” na Divčibarama i “Capitol fest” u Beogradu. Vlasnica je ketering službe “Šareni zalogaj”.

★ PROMOTIVNA!!!  CENA RADIONICE: 2.500 dinara

U CENU RADIONICE UKLJUČENE SU SVE NAMIRNICE, ZAJEDNIČKA DEGUSTACIJA POSLASTICA, KAO I RECEPTI!

Ostale podkategorije saveta