Stevija u prahu 1 g

Šifra: 2510005

 

7,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Ecostevia
Zemlja porekla: Grčka
Pakovanje: 1 g

100% prirodni zaslađivač dobijen iz lista biljke Stevia Rebaudiana poreklom iz Paragvaja. 0 kalorija, ima nultu energetsku vrednost i nulti glikemijski indeks.


sastojci:
Steviol glikozidi organskog porekla, eritritol.


• energetske i nutritivne vrednosti (1 g):
Energetska vrednost 0 kcal/0 kJ
Masti 0 g, proteini 0 g, ugljeni hidrati 0 g, natrijum 0 g.


• svojstva
Stevia je biljka poreklom iz Južne Amerike. U Paragvaju ovu biljku su nazvali “Ka’aHe’e”, što znači slatki list u dijalektu domorodaca.
Ekstrakt lista se vekovima koristio kao alternativna zamena za šećer, kao i u lečenju niza zdravstvenih problema.
Stevia je vremenom postala popularan izbor kod proizvođača hrane zbog sve šire svesti pojedinaca, odnosno potrošača o štetnom dejstvu belog šećera i time većom potražnjom za hranom koja sadrži minimum kalorija i ugljenih hidrata.
Popularnost biljke raste i ono što je sa Steviom započeto pre par hiljada godina od strane domorodaca u Paragvaju i Brazilu, danas se nastavlja širom sveta.

Korisna biljka, botaničko ime Stevia Rebaudiana, čije malo lišće sadrži vitamine i minerale koje ni jedan veštački zaslađivač nema. Sadrži minerale i mikroelemente kao što su hrom, magnezijum, mangan, kalijum, selen, cink, B vitamin, naročito niacin.
Sadrži steviozide i rebaudiozide koji su 200-300 puta slađi od šećera. Ne doprinosi razvoju karijesa niti gljivičnih infekcija. Metaboliše se u organizmu bez značajnog povećanja nivoa šećera u krvi, tj. bez dodatne proizvodnje insulin, idealna za ishranu dijabetičara.
Nema nikakvih negativnih efekata na ljudsko zdravlje. Može se koristiti za zaslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota).


• o proizvođaču
Ecostevia je vodeći grčki proizvođač koji nudi inovativne proizvode koji sadrže minimalno 98% steviol glikozida dobijenog iz organski gajenih paragvajskih biljaka.
Ecostevia je garancija najboljeg ukusa ikada napravljenog, bez poznate već poznate gorčine prilikom konzumiranja zaslađivača drugih brendova na bazi stevie.
Ecostevia je garancija za prirodni zaslađivač kome se veruje svim čulima 100%.
Ecostevia je garancija da u sastavu nema fruktoze, dekstroze, agave, maltodekstrina i ostalih visoko kaloričnih i nezdravih zaslađivača. Nema aspartama, saharina, glicerina.
Ecostevia je jedini brend koji je najnovijom tehnološkom inovacijom učinio mogućim  transformaciju praha steviol glikozida u kristalnu strukturu sa 0 kalorija i 0 glikemijskim indeksom, koja je time pogodnija i praktičnija za upotrebu i merenje prilikom zaslađivanja napitaka, kuvanja ili pečenja.
Pogodno za ishranu dijabetičara, ljudi na dijetetskom režimu ishrane i svima koji ne žele više da konzumiraju šećer iz bilo kog razloga, ali vole sladak ukus hrane.


• način primene
1 g Ecostevia praha zamenjuje 1 kašičicu šećera (1:5).

pakovanje od 1 g
zemlja porekla: Grčka

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR