Zejtin - hladno ceđeno suncokretovo ulje (organski proizvod) 500 ml

Šifra: 2009001

 

315,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 500 ml

Zejtin - hladno presovano nerafinisano suncokretovo ulje iz organske proizvodnje. Sadrži visokovredne sastojke: tokoferole, vitamin E, linolnu esencijalnu masnu kiselinu, lecitin. Odlikuje se svetložutom bojom i blagom aromom suncokreta.


•sastojci:
Organsko ulje semena suncokreta.
Alergeni: može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.


•energetske i nutritivne vrednosti (u 100 g):
Energetske vrednosti 3725kJ/890kcal.
Masti 98.93 g, zasićene masti 11.63 g, mononezasićene masti 32.64, polinezasićene masti 55.86 g.


•svojstva:
Zejtin kompanije Suncokret, robne marke Granum food, je vrhunsko nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama.       
Suncokret (lat. Helianthus annuus) potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B - tiamin. Važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina. Odličan je izvor vlakana i aminokiselina.
Ceđenjem sirovih semenki organskog suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima.

Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na:
smanjenje rizika od srčanih oboljenja
regulacija holesterola
regulacija hormonalnog sistema
jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
negu kože i kose.


Suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kulinarstvu. Koristi se za prženje i kuvanje, za salate, kao i za detoksikaciju usta putem mućkanja.

Zašto organsko?
Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama i nisu  tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Zašto nerafinisano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.


•o proizvođaču:
Kompanije Suncokret iz Hajdukova bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih ulja, sirća i kozmetike. Deo proizvoda ima i sertifikate biološkog uzgoja. Suncokret iz Hajdukova je dobitnik mnogih nagrada i priznanja kvaliteta.


pakovanje od 500 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije