Hladno ceđeno susamovo ulje 250 ml

Šifra: 2010001

 

520,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Lučar
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 250 ml

•energetske i nutritivne vrednosti (100 ml):
Energetske vrednosti 3400kJ/827kcal.
Masti  91.9 g, od kojih zasićene masne kiseline 11.8 g, mononezasićene masne kiseline 33.8 g, polinezasićene masne kiseline 46.5 g, vitamin E 1.3 mg.


•svojstva:
Veoma stabilno, jestivo ulje visokog kvaliteta i specifičnog nutritivnog sastava, sa očuvanim svim prirodnim svojstvima. Bez ikakvih dodataka, naknadne obrade ili rafinacije. Poseduje visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina omega-6 i omega-9, linolne i oleinske kiseline.

Hladnim presovanjem čistog semena susama dobija se ulje koje je potpuno čisto, njegova prirodna ravnoteža nije narušena nikakvim dodacima i ne mora da prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Susamovo ulje sadrži vitamin E i obilje nezasićenih masnih kiselina (omega 6 i 9), koje su ljudskom organizmu neophodne za očuvanje zdravlja. Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu susamovog ulja za održavanje normalne funkcije zglobova i mišića, kod upale mišića, za očuvanje sposobnosti koncentracije.

Upotreba: zbog veoma prijatnog mirisa i ukusa, kao i dobre održivosti, ulje semena susama se u ishrani preporučuje prilikom pripremanja hrane prženjem, dinstanjem i sl. Može se koristiti i kao salatno ulje ili za pripremu različitih preliva. Odličnog je ukusa u kombinaciji sa tamari sosom. Susamovo ulje veoma je zastupljeno u makrobiotici.


pakovanje od 250 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.