Crna čokolada sa nanom 46% kakaoa (sert. bez glutena) (dijet) 75 g

Šifra: 2501051

 

214,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Torras
Zemlja porekla: Španija
Pakovanje: 75 g

•sastojci:
Zaslađivač: maltitol, kakao krem, kakao puter, inulin, nemasni kako u prahu, listovi nane (3%), emulgator: sojin lecitin, aroma nane I prirodna aroma (vanila).
Konzumiranje veće količine može dovesti do laksativnog dejstva. Može da sadrži tragove mleka i oraha.
Sadrži prirodno prisutne šećere.


•svojstva:
Osetite sve blagodeti čokolade, ali bez negativnih efekata koje donosi šećer koji sadrže klasične čokolade!
Torras čokolada je zaslađena maltitolom. Maltitol je prirodni šećerni alkohol (poliol) koji se dobija iz skroba i koji ima sledeće prednosti:
- ne utiče na pojavu karijesa jer prilikom njegove razgradnje ne dolazi do stvaranja kiseline koja uništava zubnu gleđ
- koristan je u ishrani osoba sa dijabetesom jer se sporo apsorbuje u organizmu i ne izaziva veći insulinski odgovor
- ima 40% nižu kalorijsku vrednost od klasičnog belog šećera
Da li ste znali da konzumacija čokolade aktivira hormon seratonin, koji je povezan sa regulisanjem apetita i osećajem sitosti, ciklusima spavanja, dobrim raspoloženjem, ravnotežom seksualnih želja i zadovoljstvom i blagostanjem?

•energetska i hranljiva vrednost:
Energetska vrednost  1866 kJ/452 kcal, masti 32 gr od toga  nezasićene masne kiseline 21 gr, ugljeni hidrati 47 gr od toga  šećer < 0,5 gr a polioli 44 gr,  vlakna 10 gr, belančevine 6 gr, so 0,07 g.


*U kategoriji Posebna ishrana u okviru dela ,Bez glutena' nudimo Vam proizvode koji prirodno ne sadrže gluten (proizvodi namenjenim posebnim dijetama za intoleranciju itsl.) - u pitanju su podkategorije ORGANSKI PROIZVODI BEZ GLUTENA i RAZNI PROIZVODI BEZ GLUTENA, kao i proizvode koji su sertifikovano bezlutenski (specijalizovani, sertifikovani proizvodi prevashodno namenjeni obolelima od celijakije) - koji su smešteni u podkategoriju CELIJAKIJA (Hleb, krekeri, musli; Testenina; Poslastice; Brašno, griz, gotove smeše). Svi sertifikovano bezglutenski proizvodi su na našem sajtu posebno obeleženi: u svom nazivu imaju napisano ,(sert. bez glutena)' i na slici imaju vizuelnu oznaku ,bez glutena * celijakija'.


pakovanje od 75 g
zemlja porekla: Španija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR