sastojci

  • pola šolje soja sosa
  • pola šolje mirina (slatkog pirinčanog vina)
Prepare Time do 15 minuta

•sastav:
Pola šolje soja sosa, pola šolje mirina (slatkog pirinčanog vina).

način pripreme:
Sipajte sastojke u šerpu. Dobro promešajte. Stavite šerpu na laganu vatru i nekoliko minuta mešajte.  Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Sipajte u čistu bocu i držite u frižideru.

napomena:

Umesto mirina možete koristiti i mešavinu sakea i šećera (sake:šećer = 3:1).
Kao začini u terijaki sosu često se nalaze i đumbir i beli luk.
Terijaki je ime sosa, ali i ime kojm se označava tradicionalni japanski način pripreme hrane u kojem se riba ili meso prvo mariniraju u terijaki sosu a zatim peku ili prže.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.