Hladno ceđeno nerafinisano ulje od repice 500 ml

Šifra: 2009009

 

416,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 500 ml

• sastojci:
Ulje semena uljane repice 100%.
Proizvod može da sadrži alergene (susam i orah) u tragovima.


• energetske i hranljive vrednosti (za 100 gr proizvoda):
Energetske vrednosti 3725kJ/890kca
l.
Masti 98.91 g, zasićene masti 8.18 g, mononezasićene masti 62.29 g, polinezasićene masti 29.53 g.


• svojstva:
Hladno presovano, nerafinisano ulje od uljane repice.
Uljana repica (Brassica napus), jedna od najstarijih uljanih kultura, gajena je u Indiji još pre 4000 godina. Uljana repica originalno potiče s područja Mediterana i Severne Evrope, a smatra se vrlo važnom uljaricom koja zauzima čak treće mesto po količini proizvodnje, odmah iza palminog i sojinog ulja.
Dobijeno mehaničkim ceđenjem sirovih semenki uljane repice, ovo hladno presovano, nerafinisano ulje odlikuje bogat sadržaj nezasićenih masnih kiselina. Sadrži sve tri esencijalne masne kiseline: omega 3, 6 i 9 i zbog svog blagog mirisa i ukusa preporučuje se za spremanje kolača i peciva. Esencijalne masne kiseline (omega 3 i 6) ljudski organizam ne može sam proizvesti. Kako su neophodne za normalno funkcionisanje mnogih organa i sistema, vrlo je važno unositi ih kroz ishranu.
Repica se smatra poželjnim izvorom masti jer zamena zasićenih masti u prehrani nezasićenim mastima doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Repičino ulje izuzetno je bogato vitaminom E koji u organizmu deluje kao antioksidans.

Zašto nerafinisano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa I ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.
Zašto hladno presovano?
Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena.Tako dobijeno ulje  potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Blagotvorno dejstvo repičinog ulja je mnogostruko:
doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi
smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih sudova
pozitivno utiče na nivo HDL holesterola i triglicerida

Ulje sadrži Eruka kiselinu u dozvoljenim količinama (max 2%).


• način primene:
Zbog visokog procenta omega 3 i 6 masnih kiselina preporučuje se pre svega kao salatno ulje, ali mnogi ga, zbog izuzetno visoke tačke dimljenja, kao i blagog ukusa, koriste i u kuvanju i pečenju.

•o proizvođaču:

Proizvodi Suncokreta iz Hajdukova osvojili su pehar, veliku zlatnu medalju i 18 medalja za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu i Novom Sadu i dobitnik su Soil Assosiation Organic Food Award 2006 prestižne nagrade Velike Britanije u oblasti organskih proizvoda.


pakovanje od 500 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije