Virak čaj

Šifra: 0505109

 

1.030,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.

• svojstva:
Virak (Alchemilla vulgaris) je poznat u narodu još pod virkuta, vrkuta, rosanica, biserka i plašt device Marije.
Ova biljka povoljno deluje kod širokog spektra tegoba: poremećaja menstruacije, belog pranja genitalnih tegoba i klimakterijuma. Sa hajdučicom - hajdučkom travom može da reguliše menstrualni ciklus početkom puberteta.
Koristi se i kao sredstvo za izbacivanje viška tečnosti, kao sredstvo za jačanje srca,  za negovanje rana - kod groznice zbog zapaljenja rane, kod zagnojenih rana. Čaj od virka se preporučuje i kao odlično sredstvo za prestanak krvarenja posle vađenja zuba.
Virak takođe pomaže kod malaksalosti i bolova u mišićima,kao i kod malokrvnosti.
Preporučuje se za zarastanje rana nakon porođaja, kod opuštenosti trbušnih mišića kod žena ili u slučaju sklonosti ka spontanom pobačaju, za ,,učvršćivanje'' ploda, i za jačanje materičnih ligamenata.
Virak je, u hajdučku travu, lek kod skoro svih ženskih bolesti i zajedno sa rusomačom pomaže kod ispadanja materice i  preponske kile.
Čaj je dobar i kod nesanice,oboleli od šećerne bolesti trebalo bi često da ga piju.

način upotrebe:
Pripremanje čaja: 1 puna kašičica virka popari se sa četvrt litre vrele vode i ostavi da kratko odstoji.
Dodatak kupki: uzme se  200 gr osušene ili nekoliko pregršti sveže biljke stavi se u kofu sa hladnom vodom, da prenoći. Sledećeg dana se zagreje i doda vodi za kupanje.


zemlja porekla: Srbija
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.