sastojci

  • 220 gr brašna (pšeničnog, ili mešano deo prosenog, deo ovsenog... brašna)
  • 110 grama putera
  • 90 grama smeđeg šećera ili malteksa
  • 1 vanilin šećer, prstohvat soli i 450 gr voća (jabuke ili kruške ili bobičastvo voće)
  • ovoj smesi možete dodati i mlevenog badema i kao posip neko orašasto voće (pistaće, bademe, lešnike)
Prepare Time od 15 do 30 minuta

Voćne mrvice, popularni engleski kolač ,crumble', lako se pravi a veoma je ukusno jelo koje možete praviti od raznog voća, u različita doba godine.

• sastojci:
220 gr brašna (pšeničnog, ili mešano deo prosenog, deo ovsenog... brašna), 110 grama putera, 90 grama smeđeg šećera ili malteksa, 1 vanilin šećer, prstohvat soli i 450 gr voća (jabuke ili kruške ili bobičastvo voće). Ovoj smesi možete dodati i mlevenog badema (koji vam je preostao od pravljenja bademovog mleka na primer) i kao posip neko orašasto voće (pistaće, bademe, lešnike).


• način pripreme:
Mikserom izmiksati ili rukama sjediniti sve sastojke (osim voća) dok smesa ne počne da podseća na sitne mrvice hleba. Voće i 3 kašike šećera staviti u plitku vatrostalnu posudu a zatim pripremljenu smesu posuti po voću. Prodrmati malo posudu. Peću u rerni na oko 200 stepeni Celzijusa dok mrvice ne postaju zlatnožute.
Poslužiti uz jogurt ili slatku pavlaku.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.