Početna strana > Zanimljivosti > Najava koncerta Isceljujuća snaga zvuka

Najava koncerta Isceljujuća snaga zvuka

I zvuci i ukusi i utisci - naša su hrana. Uskoro će se u Beogradu održati koncert koji vam toplo preporučujemo, kao hranu za dušu: 24.novembar u 18.00 sati slovenački ansambl Vedun održaće u Domu sindikata koncert Isceljujuća snaga zvuka. Pesme naroda sveta za vas će na zaboravljenim instrumentima svirati dr Mira Omerzel- Mirit, Mojka Žagar i Tine Omerzel Terlep.

,,Zvuk je ključ za vrata „duše i srca“,koja otvaraju suptilne svetove i pomažu bržem ličnom rastu i razvoju i deluje na  emocionalno,duhovno,psihičko,fizičko telo kao i svest i dušu. Čuveni Pitagora je krajem 6.veka pre naše ere znao da sve što u Svemiru  postoji vibrira . Svi organi u našem telu, čak i bakterije i virusi,pa i naše emocije i osećanja  imaju određenu frekvenciju i podležu univerzalnim zakonima  harmonije.Jednostavnije rečeno,ceo organizam svira određenu muziku.Ako je muzika skladna,telo je u balansu tj.ravnoteži, a čovek  zdrav.Usled disharmonije i neuskladjenosti sa prirodnim ritmovima telo se razboli.
Ako organizam posmatramo kao instrument,onda je logično,da je muzika najveći potencijal  za njegovo isceljivanje. Isceljujuće frekvencije kanalisanog zvuka muzičara- terapeuta dolaze do svake ćelije u telu,smiruju, um, regenerišu, balansiraju, pročišćavaju, oslobađaju od stresa i napetosti,razbijaju energetske blokade,provećavaju protok životne enrgije,podižu samopouzdanje,šire um,jačaju koncentraciju i podižu imunitet... ''

Opuštajuću i lepu najavu koncerta možete poslušati ovde.