Početna strana > Supe i čorbe

Supe i čorbe

Superzelena krem čorba - alkalizuje organizam
brokoli, raštan, tikvice i začini 
Mediteranska čorbica iz jednog poteza
Čorba od paradajza sa indijskim orasima (posno, bez glutena)
 

Verina zimska čorbica

Kada je budete pripremili i jeli primetićete da je ova čorbica posebno pogodna za hladne dane jer nas dugo održava sitim i zagrejanim.

  Krem supa od celera (bez glutena)

Ovaj jednostavni princip pripremanja krem supa možete primeniti na razne kombinacije povrća.
  Krem supa od spanaća (bez glutena)

Slasna zelene supa od spanaća i krompira.
 

Slatka supa od mungo pasulja

Ovo jelo posebno se preporučuje za periode velikih vrućina.

 

Krem supa od paškanata i pasulja sa cimetom

Krem supa spremljena u ekspres loncu.

Miso supa

U miso supu možete dodati i dajkon (japansku repu) i tofu sir, skuvan integralni pirinač, mladi luk, proso, celer, susam, brokoli... U bilo koju supu, koju niste prethodno solili, možete dodati malo misoa.

Miso supa sa koprivom

Kopriva je puna gvožđa, vitamina C i supstanci koje obnavljaju organizam, tako što pomažu izbacivanje otrova. Spremite miso supu na ovaj način i ukrasite peršunom ili divljim vlašcem.

Okrepljujuća zimska miso supa

Kao “bujon” za ovu bogatu supu koristićemo unapred pripremljeni napitak od prženog pirinča.

Čorba od paradajza

Zdrava čorba od paradajza, sa lukom, šargarepom i pirinčem začinjena celerovim listom.

Čorba od prosa i mungo pasulja

U gotovu čorbu narendati sirovu šargarepu i služiti sa nekoliko cvetova pohovanog karfiola, a za zdraviju varijantu, karfiol kuvan na pari.

 

Čorba od geršle

Ukusna čorba od geršle, crnog luka, korena celera i šargarepe, ukrašena seckanim peršunom.

 

Minestrone supa

Supa sa kelerabom, celerom, tikvicama, mladim lukom, kuvanim graškom ili sočivom, šargarepom i integralnom testeninom.

 

Mirisna supa sa integralnom testeninom (za 4 osobe)

Soba ili udon testenina sa šitake pečurkama, đumbirom, tamari sosom i kombu algama.

 

Orijentalna supa

Pogodna je za bilo koje doba godine, ali naročito za proleće i jesen, kada je našim telima još uvek potrebna toplota, mada ne i teška hrana. Soba testenina i šargarepa blagotvorno deluju na jetru, a kupus je odličan za varenje. Beli luk, luk, đumbir i šitake daju moćnu podršku imunitetu.

 

Čorba od heljde (za 4 osobe)

Čorba od heljde sa lukom, kupusom i šargarepom, ukrašena sveže seckanim peršunom.

 

Čorbica sa povrćem i algama i tofu sirom (bez glutena)

Vakame alge i začinsko bilje po izboru dodajte čorbici desetak minuta pre nogo što je čorba gotova, te ih na laganoj vatri kuvajte. Kada je čorbica gotova u nju dodajte i kockice tofu sira.