Kiselo slani rastvor od umeboši šljiva - sirće 200 ml

Šifra: 1514002

 

213,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Kontaktirajte nas da proverite mogućnost za naručivanje ovog proizvoda
Robna marka: Mitoku
Zemlja porekla: Japan
Pakovanje: 200 ml

Kiselo slani rastvor od fermentisanih umeboši šljiva, dobijen prirodnom fermentacijom Umeboši šljiva. Redovnom upotrebom se uravnotežuje kiselo stanje organizma.


• sastojci:
Japanske umeboši šljive, morska so i šizo lišće.

• svojstva:
Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. S obzirom da je nešto blaže kiselosti nego što zakoni Srbije propisuju da sirće treba da bude, od sada se ovaj proizvod prodaje pod nazivom: kiselo slani rastovor od umeboši šljiva.
Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca koji je svakodnevno koriste. Upotrebljava se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo (shiso) lišća.
Pozitivno deluje na zdravlje u sledećim slučajevima:
• čisti masnu jetru i otrove iz organizma
• povećava imunitet i izdržljivost na stres
• reguliše varenje i rad želuca
• snažan antioksidans
• usporava starenje.
Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.
Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

napomena:
Već dugi niz godina sarađujemo sa japanskom kompanijom Mitoku i ponosni smo što možemo da domaćem tržištu ponudimo proizvode majstorske proizvodnje kao što je Onozaki mugi miso, susamovo ulje, japanski čajevi i alge... Duboko saosećamo sa japanskim narodom koji je zadesila prirodna i nuklerna katastrofa. Nakon ovog događaja prilogodili smo način saradnje, u skladu sa novonastalim uslovima: za neke proizvode smo promenili dobavljača, neke proizvode više ne uvozimo a svi oni japanski proizvodi koje trenutno imamo u ponudi prošli su stroge japanske a zatim i domaće laboratorijske analize i u potpunosti su ispravni.


pakovanje od 200 ml
zemlja porekla: Japan
uvezeno iz: Japan

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije