Početna strana > Organski proizvodi

Kukuruzno integralno brašno (organski proizvod) 400 gr

Cena: 67.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 0201031
Robna marka: Gold
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 400 gr

Kukuruzno integralno brašno (organski proizvod). Organsko integralno kukuruzno brašno se dobija mlevenjem celog zrna kukuruza. 

• sastojci:
Brašno od celog zrna kukuruza (organski uzgajanog) 100 %.

• svojstva:
Organsko integralno kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranljivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.

Brašno od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna je ta što čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidativno delovanje. Kada se brašno od kukuruza uključi u ishranu, dolazi do poboljšanja imuniteta u stomaku. Konzumiranje celih crna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a cela zrna smanjuju holesterol. Kukuruzno brašno može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i složene ugljene hidrate. 

• način pripreme:
Jednu zapreminu palente preliti sa 1-2 zapremine ključale vode ili biljnog mleka i brzo zamešati. Po želji dodati soli ili šećera.
Sadržaj soli je isključivo posledica prirodno prisutnog natrijuma.

• hranljive i energetske vrednosti (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost 1648 kJ/390 kcal.
Masti 5 g od toga zasićene masne kiseline 0,8 g, ugljeni hidrati 73,2 g od toga šećeri 1,2 g, belančevine 8,2 g, so 0,18 g.

 

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.