Početna strana > Osnovne namirnice

Proso oljušteno

Cena: 132.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Šifra: 4005001
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Proso oljušteno. Proso jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze.

•svojstva:
Proso sadrži približno isti procenat belančevina kao i pšenica.

Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija, ima fungicidno delovanje.

Ojačava bubrege, slezinu i pankreas.Pomaže kod prevencije pobačaja.Proso je bogato vitaminom B, posebno nijacinom, B17,B6, folnom kiselinom, kalcijumom, gvožđem, natrijumom, magnezijumom i cinkom. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina.

Proso je pogodno za upotrebu u ishrani ljudi koji pate od celijakije.

Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom  ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.

Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide  (Candida albicans).  Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa. Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.

•način pripreme:
Slatko-slani ukus.
Kuva se bez ili sa sasvim malo soli.
Kuva se 1 šolja prosa sa 3 šolje vode i prstohvatom soli 30 minuta.


Recepti:
Proso sa  arame algama

Proso sa bundevom

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.