Početna strana > Osnovne namirnice > Ulje, sirće, soja sos

Ulje od konoplje (organski proizvod) 250 ml

Cena: 1498.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1126000
Robna marka: Canah
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 250 ml

Organsko ulje od semena konoplje.

zemlja porekla: Rumunija

• podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
Broj potvrde: 0091/2012
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

• svojstva:

Ulje od semena konoplje dobija se procesom hladnog ceđenja svežeg konopljinog semena. Tokom svakog koraka u procesu vodi se računa da se zaštitie krhke EFA (esencijalne masne kiseline) što čini ovo ulje blagotvornim za zdravlje. Flaše u kojima je ulje kompanije Canah zapakovanu su od ultravioletnog stakla (odbijaju svelost) a vakumski proces flaširanja čuva dobar kvalitet ulja (koje se može uništiti svetlošću, toplotom i u kontaktu sa vazduhom).

Ulje konoplje aktivno smanjuje holesterol. Bogato je omega kiselinama 3,6 i 9 i to u savršenom odnosu Omega 3 i Omega 6 kiselina.  Nezasićene masne kiseline čine čak 89% ovog ulja. Ulje konoplje je odličan izvor vitamina E (100-150 mg/100 gr), a sadrži i najviši nivo polinezasićenih masti, više od bilo kog drugog biljnog ulja.

Izuzetno prefinjena orašasta aroma Canah konopljinog ulja čini ga idealnim dodatkom širokom spektru jela.  Konopljino ulje treba da se nakon otvaranja čuva u frižideru, i potroši u roku od šest meseci.

• za one koji žele da znaju više:
Ovaj proizvod pravi se od industrijske konoplje, ne od marihuane. Zakonska regulativa u Republici Srbiji još uvek zabranjuje svaku upotrebu marihuane. U svetu je u nekim zemljama marihuana legalizovana, a u nekim zemljama je legalizovana samo njena medicinska upotreba. U Srbiji je još uvek jedino dozvoljeno koristiti i prodavati prozvode koji se prave od industrijske konoplje, ne i od marihuane. Naš tekst sa najčešće postavljanim pitanjima na ovu temu pročitajte ovde.   

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.