• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Ulje od koštica grožđa 500 ml Olitalia
  Šifra: 2003006

  Ulje od koštica grožđa 500 ml Olitalia

  908 RSDkom

  Robna marka: Olitalia Zemlja porekla: Italija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  828
  energetska Vrednost KJ
  3404
  masti
  92g
  - mononezasićene masti
  19g
  - polinezasićene masti
  61g
  - zasićene masti
  12g
  ugljeni hidrati
  0g
  - šećeri
  0g
  vlakna
  0g
  proteini
  0g

  o proizvodu

  Ulje od koštica grožđa je potpuno prirodan proizvod. Ima blagotvorno dejstvo jer može da: snižava krvni pritisak, leči vene i arterije, sprečava oštećenje ćelija od zračenja i trovanja, leči hemoroide, reguliše nivo HDL i LDL holesterola.

  svojstva

  Ulje od koštice grožđa se dobija ekstrakcijom iz semenki grožđa (Vitis vinifera L.) i daljim rafinisanjem.

  Ulje semenki grožđa bogato je antioksidansima. U istraživanjima iz 1993 godine pokazano je da je kod ispitanika koji su trošili 43gr ovog ulje dnevno, u roku od tri nedelje došlo do značajnog porasta HDL ("dobrog holesterola"’) a sniženja LDL ("lošeg holesterola"). Ova sposobnost ulja semnki grožđa ukazuje na sposobnost ovog ulja da umanjuje mogućnost srčanog udara.

  sastojci

  Ulje od koštica grožđa.

  način primene

  Koristi se za salate, marinade, prženje, kao masažno ulje, za opekotine od sunčanja, za negu kose, kao krema za lice, usne i ruke.

  Visoka tačka dimljenja čini ovo ulje pogodnim za duboko prženje. Ovo je ulje prijatnog ukusa koji podseća na jezgraste plodove. Njegova kalorična vrednost je slična drugim jestivim uljima, no kako su manje količine dovoljne ono se može primenjivati u malo masnim dijetama (dnevna doza je 25 g dnevno).

  Ovo je ulje čest sastojak proizvoda namenjenih nezi oštećene  kože, ili kože izložene stresu, zato što ovo ulje poseduje regenerativne sposobnosti koje omogućuju bolje funkcionisanje procesa hidratacije. Naročito je delotvorno za obnavljanje kože oko očiju. Pokazalo se efikasnim i u nezi strija. Koristi se i kao podloga u aromaterapiji.