• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/ Veganski zapečeni sir od badema

Veganski zapečeni sir od badema

Sastojci:
150 gr oljuštenih badema,  50 ml limunovog soka, pola čaše vode, 3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, 1 puna kašičica soli.

Način pripreme:
Zagrejte vodu do ključanja, ugasite vatru. U vodu kratko ubacite bademe, na nekoliko minuta. Prospite vodu, oljuštite opnu sa badema. Bademe i sve ostale sastojke stavite u blender. Izmiksajte. U sito stavite parče gaze, pa to iznad posude. U gazu sipajte izmiksane bademe. Zavežite gazu. Ostavite da odstoji u frižideru preko noći.

Grudvu sira od badema izvadite nežno iz gaze i stavite u podmazan pleh, a zatim u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite između 30 i 40 minuta. Prelijte začinjenim maslinovim uljem ili sa par kapi ljutog sosa. Uživajte u mirisu, strukturi i ukusu ovog pikantnog bademovog sira.