sastojci

  • 355 ml bademovog, pirinčanog ili nekog drugog mleka koje volite
  • 3 kašike čija semenki
  • 1 kašičica ekstrakta vanile ili ako imate samih semenki vanile
  • 1 kašičica sirupa od agave ili nekog drugog zaslađivača po želji
  • prstohvat soli
  • po želji: maline ili drugo bobičasto voće
Prepare Time do 15 minuta
Čija puding se priprema izuzetno lako. Osnovu, bazu možete pripremiti uvek na sličan način a ukus će u stvari zavisiti od dodataka koji zavise samo od Vaše inspiracije i sastojaka koje imate na raspolaganju.

• sastojci:

355 ml bademovog, pirinčanog ili nekog drugog mleka koje volite, 3 kašike čija semenki, 1 kašičica ekstrakta vanile ili ako imate samih semenki vanile,1 kašičica sirupa od agave ili nekog drugog zaslađivača po želji, prstohvat soli, po želji: maline ili drugo bobičasto voće, (so se stavlja ne zato da bi puding bio slan već zato da bi gustativne kvržice na jeziku mogle dobro da osete ukus vanile).

• način pripreme:
Spojte sve sastojke i ostavite da odstoji u frižideru 3-5 sati. Ovu smesu možete i izblendirati, tako ćete dobiti kremastu, glatku strukturu pudinga. U osnovnu masu možete dodati bobičasto voće, višnje, breskve, ananas kao i bademe, lešnike, orahe ili malo narendane kore pomorandže ili limuna, kokos, cimet, rogač, kakao ... ono što volite i boje koje vam u tom trenutku prijaju.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.