sastojci

  • 350 gr sirovih indijskih oraha
  • 100 ml vode
  • 4 velike kašike luka (možete dodati malo belog luka)
  • 1 kašičica soli
  • malo šećera ili nekog drugog zaslađivača
  • 4 kašike limunovog soka
  • umesto vode možete koristiti i neko biljno mleko (sojino, ovseno...)
Prepare Time duže od 60 minuta

Ukoliko želite možete, uz pomoć dobrog blendera, napraviti majonez od različitih vrsta oraha. Mi preporučujemo da probate majonez od indijskih oraha.

• sastojci:
350 gr sirovih indijskih oraha, 100 ml vode, 4 velike kašike luka (možete dodati malo belog luka), 1 kašičica soli, malo šećera ili nekog drugog zaslađivača, 4 kašike limunovog soka. Umesto vode možete koristiti i neko biljno mleko (sojino, ovseno...)

• način pripreme:
Potopite indijske orahe da odstoje u vodi nekoliko sati.
Dobro natopljene orahe procedite i stavite u blender a zatim dodajte 100 ml vode i sve ostale sastojke. Dobro izmiksajte (oko 2 do 3 minuta, ukoliko imate jači blender). Ovako pripremljen majonez možete koristiti kao namaz, sastojak preliva za salate ili dodatak jelima.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.