Biobella keks sa limunom i kurkumom (dijet)

Šifra: 1304002

 

638,00 RSD
- +
Vaša cena: 63.80RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.


•sastojci:
Biskvit od integralnog pšeničnog brašna sa limunom i kurkumom.


•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetska vrednost 1995 kJ/490 kcal
Masti 21.6 g, od toga zasićene masne kiseline 10.7 g, trans masne kiseline 0 g, ugljeni hidrati 51.7 g, od toga šećeri 16.9 g, saharoza 0 g, vlakna 6.6 g, proteini 6.0 g, so 0.1 g.

• svojstva:
Limun je u indijskoj tradicionalnoj medicini lek, a u kombinaciji sa kurkumom ima blagotvoran efekat na ljudski organizam. Kurkuma je jak antioksidans i prirodan anelgetik. Aktivna komponenta je kurkumin, koji kao antioksidans blokira slobodne radikale.
Kurkuma pozitivno deluje na kapacitet pamćenja. Novo istraživanje naučnika iz Australije otkriva da kurkuma ima odlično delovanje na pamćenje i da ga može pospešiti već posle sat vremena od unosa kurkume u organizam. U istraživanju je učestvovalo 60 zdravih odraslih osoba srednje životne dobi. Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama. Učesnici su trebali uzeti suplement kurkumina, a naučnici su njihovo pamćenje testirali pre i posle uzimanja kurkumina.


zemlja porekla: Srbija
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR