Bundevin puter 250 g

Šifra: 2203003

 

512,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 250 g

Puter od bundevinih semenki je ukusan, visokohranljiv namaz.

•sastojci:

Bundevino seme 97%, devičansko bundevino ulje 2.5%, morska so 0.5%.
Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.
Bundevin puter je postan proizvod.


• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 2450kJ/587kcal
Proteini 22 g, masti 52 g, ugljeni hidrati 15 g.


•svojstva:
Dobijen mlevenjem semenki golosemene bundeve jedinstveni ukus našeg bundevinog putera retko koga ostavlja ravnodušnim. Puter od bundevinih semenki je ukusan, visokohranljivi namaz, koji ima sačuvane sve dobre osobine bundevinog semena.
Sadrži: nezasićene masne kiseline: omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, aminokiseline: neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija, minerale: gvožđe, cink – važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijum, mangan, fosfor i selen, vitamine: E (moćan antioksidant), B3, PP.
Granum puter od bundeve dobitnik je prestižne nagrade Soil Association u kategoriji namaza 2006. godine.

•način pripreme:
Pored toga što se koristi kao namaz, dodatak kačamaku i drugim kašama od žitarica, od bundevinog putera mogu se praviti izuzetno ukusni umaci i prelivi, koji se mogu servirati uz razne priloge. Dodatkom vode, limuna i začina uz ravnomerno mešanje možete pripremiti vrlo ukusan preliv za žitarice, umake, namaz za hleb ili osnovu za supu.
Izdvajanje ulja na površini proizvoda je uobičajena pojava, jer nisu korišćeni veštački dodaci. Pre upotrebe promešajte sadržaj teglice.

•za one koji žele da znaju više:
Da li su biljni puteri kompanije Suncokret sirovi puteri, ili ne?
Odgovor na ovo pitanje je sledeći: semenke od kojih se Suncokretovi biljni puteri prave su veoma kratko termički obrađene, nisu pržene vec su tostirane. Ovo se radi kako bi proizvod bio 100% mikrobiološki čist i siguran za upotrebu, ai  kako bi se mogao duže održati.
Suncokretov, susamov, orahov i bundevin puter prave se od semenki koje su veoma blago termički obrađene, tostirane.
Jedini puter koji se dobija od jače termički obrađenih semenki je kikirikijev puter.
 
Proizvodi Suncokreta iz Hajdukova osvojili su pehar, veliku zlatnu medalju i 18 medalja za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu i Novom Sadu i dobitnik su Soil Assosiation Organic Food Award 2006 prestižne nagrade Velike Britanije u oblasti organskih proizvoda.


pakovanje od 250 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR