Coprinus comatus u prahu 50 g

Šifra: 1424012

 

1.708,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Dobra hrana
Zemlja porekla:
Pakovanje: 50 g

Sušeni prah gljive Koprinus komatus (Coprinus comatus) koristi se u lečenju dijabetesa i kao prevencija dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja.

• sastojci:
Prah velike gnojištarke (Coprinus Comatus) 100 %.


• energetske i nutritivne vrednosti:
za 100 g:
Energetska vrednost: 1155.30kJ/275.07kcal
Ugljeni hidrati 37.86 g, masti 2.26 g, proteini 25.87 g.

za 1 dozu:
Energetska vrednost: 3.46kJ/0.82kcal
Ugljeni hidrati 0.11 g, masti <0.1 g, proteini <0.1 g


• svojstva:
Dlakava gljiva ili Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakorm, cinkom, nijacinom, a natrijum sadrži u maloj količini. U sastavu gljive nalaze se proteini i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog stanovišta najznačajniji sastojak lekovitih gljiva. Ova gljiva sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih 8 esencijalnih, koje telo ne može samo da proizvodi.
Ova gljiva korisi se u lečenju dijabetesa, reguliše nivo šećera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja. Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrva (ćelije koje produkuju hormone u pankreasu).
Uspešno se koristi i u terapijama protiv hemoroida i problema probavnog trakta.

•način primene:
Doziranje i način primene: Odrasli 3 puta dnevno po 1 kašičicu za espreso ( oko 300 mg), posle obroka.
Uz pravilnu ishranu i umerenu fizičku aktivnost pomaže održavanju fiziološkog nivoa glukoze u krvi.
Napomene: Proizvod nije namenjen osobama sa preosetljivošću na sastojke gljiva ili neki od sastojaka gljive Coprinus Comatus, deci mlađoj od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Preporučuje se oprez kod pacijenata na terapiji oralnim antidijabeticima ili insulinom zbog mogućeg potenciranja dejstva lekova (hipoglikemija). Tokom korišćenja proizvoda ne konzumirati alkoholna pića zbog mogućeg ispoljavanja simptoma intolerancije (crvenilo lica, mučnina, povraćanje, agitacija, palpitacije).
Čuvati na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.
Rešenje Ministarstava Zdravlja RS broj 4182/2013 Od: 16.09.2013.


pakovanje od 50 g

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR