Multi C glina u prahu za spoljnu upotrebu 300 g

Šifra: 1205022

 

511,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Shenemil
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 300 g

Multi C glina u prahu za pripremu maske na koži lica i tela.


•sastojci:
Glina.

•svojstva:
Bentonitna glina je nastala iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.
Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja, što joj daje organski karakter.
Glina je od pamtiveka proveren prirodni proizvod, a na mnogim mestima je pomenuta i u Bibliji, i kao preventiva i kao sredstvo isceljenja. Kada se bentonitna glina pomeša sa vodom, tada nabubri i stvara se naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena.
Maska za lice od bentonite gline je posebno dobra za masnu i problematičnu kožu. Ukoliko se glina nanosite na suvu kožu, može se dodati i malo svinjske masti, kokosovo ulje, kajmak, pavlaku ili punomasni jogurt. To možemo učiniti neposredno pre nanošenja.
Detaljna istraživanja i primena o bentonitnoj glini nalaze se u knjizi “Moć gline” Prof.dr Staniše Stojiljkovića

•način upotrebe:
Odgovarajuću količinu Multi C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2 : 3 (Multi C : voda). Smešu dobro promešati (plastičnom ili drvenom) kašičicom, sve dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smeša je spremna za aplikaciju.
Zavisno od željene primene, u ovako pripremljenu smešu mogu se dodavati i: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Recept: Multi C se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitesera, za čišćenje kože, hidrataciju i odmašćivanje površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i za druge delove tela: maske protiv strija i celulita, obloge oko zglobova i mišića, tople kupke, piling kože…
Pripremljenu masku potrebno je držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.
Primer pripreme hranljive maske: celo jaje umutiti sa 20g soka od krastavca i malo jogurta, potom dodavati Multi C dok se ne dobije gusta smeša. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Napomene:
- Multi C ne bi trebalo dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.
- Ne preporučuje se nanošenje Multi C maski više od 3 puta nedeljno.
- Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.
- Ovaj proizvod je isključivo za spoljnu upotrebu!
- Ovaj proizvod nije lek!

Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
Proizvedeno po tehnologiji prof.dr Staniše Stojiljkovića.

pakovanje od 300 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR