Hlorela - zelena alga (organski proizvod) 100 g

Šifra: 3201011

 

2.682,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Planet BIO
Zemlja porekla: Tajvan
Pakovanje: 100 g

• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetska vrednost 159kJ/38kcal
Proteini 5.7 g, ugljeni hidrati 2 g, masti 0.8 g, vlakna 0.4 g, natrijum <0.1 g.
Pakovano u prisustvu orašastih plodova i semena susama.


• svojstva:
Hlorela je rod jednoćelijske zelene alge koja raste u stajaćim vodama, i koja je bogata organskim materijama. Njeno ime potiče od grčke reči chloros što znači zeleno i opisuje njenu tamno zelenu boju koja je takva usled visokog sadržaja hlorofila. Usled prisustva hlorofila, hlorela je sposobna za fotosintezu i za proizvodnju svojih sopstvenih hranljivih materija u dodiru sa vodom i sunčevom svetlošću. Njena mogućnost da se reprodukuje brzo i efikasno čini je savršenom algom za kultivaciju, a njena sposobnost da vezuje teške metale iz okruženja takođe je od velike važnosti. Samo organska hlorela nudi siguran način za prehranu našeg tela hranljivim materijama koje se nalaze u ovoj zelenoj algi.

Hlorela je bogat izvor proteina koji čine skoro 60% ukupne mase. Ona je dobra za rast i održavanje mišićne mase i zdravlja kostiju. Kao takva, hlorela je odličan dodatak ishrani sportista jer im obezbeđuje esencijalne hranljive materije. Hlorela je poznata kao jedan od najbogatijih izvora hlorofila, jer sadrži oko 2% ovog biljnog pigmenta. Hlorofil ima hemijsku strukturu koja je zadivljujuće slična strukturi hemoglobina, važnog sastojka ljudske krvi. Hlorofil daje hloreli tamno zelenu boju koja je garant njene svežine.

Hlorela ispunjava evropske standarde organske poljoprivrede i ima USDA i Naturland sertifikate. PlanetBIO hlorela se uzgaja u spoljašnjim bazenima, bez pesticida i veštačkih đubriva. Organsko gnojivo se koristi kao prirodno đubrivo, a voda se dovodi iz izvora sa okolnih planina. Kada sazri, hlorela se cedi pomoću velikih sita, a potom efektno suši posebnom tehnikom koja joj daje strukturu finog praha, zadržavajući istovremeno sve važne hranljive materije. Kompanija sa kojom sarađujemo je najveći dobavljač mikroalgi u Aziji i prvi koji su dobili etiketu Organska hlorela po standardima USDA za sertifikaciju. To je takođe jedina kompanija u svetu koja koristi čistu, nazagađenu vodu sa planinskih izvora koja se upotrebljava za bazene za uzgajanje, čineći tako PlanetBIO hlorelu potpuno prirodnom i nezagađenom. Povrh svega toga, to je jedina procesuirana hlorela na svetu koja ima patent "Cracked Cell Wall", koja omogućava 80% apsorbovanja uz istovremeno zadržavanje svih hranljivih sastojaka.

Hlorela pomaže:
    • postizanje normalnog krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi,
    • dobro varenje,
    • jači imunitet,
    • detoksifikaciju organizma,
    • obnavljanje tkiva.

PlanetBIO hlorela je tamno zelene boje i blagog mirisa algi.

• način upotrebe:
Dodajte 1 do 3 supene kašike hlorela praška u sok ili frape, koristite ga u kućno napravljenim maskama za lice ili za bojenje hrane u zeleno. Preporučujemo da hlorelu konzumirate na prazan stomak, po mogućnosti ujutru.

3-10 grama (1-3 čajne kašičice) popiti pomešano s vodom, sokom .
Preporučujemo konzumiranje hlorela tableta na prazan stomak, po mogućnosti ujutru.

Recept za zeleni smuti:
    • 2 jabuke
    • malo svežeg đumbira
    • šaka spanaća ili drugog zelenog povrća
    • 2 kašičice hlorela praha
    • 2 šolje vode ili po potrebi
    Izmešajte sve sastojke u blenderu.

• za one koji žele da znaju više:
Hlorela je postala poznata 40-ih godina prošlog veka kada je viđena kao nova i obećavajuća primarna hrana i kao moguće rešenje za tadašnju glad u svetu.
Fotosintetička efikasnost hlorele dozvoljava ovoj algi da oslobodi više proteina na određenom prostoru nego bilo koja druga biljka. Ona takođe pretvara 20 procenata solarne energije.

pakovanje od 100 g
zemlja porekla: Tajvan
proizvođač: Slovenija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.