• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Balzamiko sirće od nara (organski proizvod) 250 ml Granum
Bio Spajz/
Balzamiko sirće od nara (organski proizvod) 250 ml Granum
  Šifra: 2303016

  Balzamiko sirće od nara (organski proizvod) 250 ml Granum

  324 RSDkom

  Robna marka: Granum Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  18.1
  energetska Vrednost KJ
  75.7
  masti
  0g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  4.45g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  0.07g

  o proizvodu

  Balzamiko sirće od nara ima sladak, pun i prefinjen ukus. Odličan je dodatak u salatnim prelivima i marinadama.

  svojstva

  Odličan je antioksidant i podstiče imuni sistem.
  U samoniklom naru Suncokret iz Hajdukova našao je idealnu sirovinu: voće izuzetno bogato hranljivim sastojcima, organskog porekla i prefinjenog ukusa. Koristeći tradicionalnu tehnologiju stvoreno je sirće koje je novina ne samo na domaćem, već i na svetskom tržištu. Dodavanjem organskog koncentrata jabuke i borovnice dobijena je balzamska verzija. Rezultat je sirće izvanredno bogatog ukusa oplemenjeno slašću organske jabuke i borovnice.
  Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost, već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.

  Zašto organsko?
  Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene BEZ hemijskih preparata i veštačkog đubriva na površinama gde NEMA zagađivača vazduha.
  Koristeći tradicionalnu tehnologiju stvorili smo sirće od samoniklog  nara koje je organskog porekla i prefinjenog  ukusa. Dodavanjem organskog koncentrata jabuke i borovnice dobili smo balzamiko verziju. Rezultat je sirće izvanredno bogatog ukusa oplemenjeno slašću organske jabuke i borovnice.
  Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost (sadrži vitamin B, vitamin C, kalcijum i fosfor), već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.
  Ovo sirće sadrži sve visoke hranljive vrednosti nara, uz dodatak kiselina i enzima koji se stvaraju u procesu fermentacije.

  sastojci

  Organsko sirće nara 85%, organski koncentrat jabuke i borovnice 15%.

  način primene

  Sirće od nara je ukusan dodatak salatama. Pored toga uspešno pospešuje  probavu, te doprinosi stvaranju bazne sredine u organizmu. Preporučena dnevna doza sirćeta je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda.

  Napravite ukusni obrok - Salata sa sirćetom od nara:
  Sastojci: 200 g celera, 1 jabuka, 1/2 nara, 5 listova zelene salate, 20 g jezgara oraha
  Za dresing: 2-3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike Granum balzamiko sirće od nara, ½ kašikice morske soli, 2 kašike limunovog soka.