• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Brahmi amla - ulje za gustu kosu i jake nerve 100 ml Baidyanath
Bio Spajz/
Brahmi amla - ulje za gustu kosu i jake nerve 100 ml Baidyanath
  Šifra: 2023005

  Brahmi amla - ulje za gustu kosu i jake nerve 100 ml Baidyanath

  519 RSDkom

  Robna marka: Baidyanath Zemlja porekla: Indija Pakovanje: ml

  svojstva

  Ovo ulje sadrži dve naročite biljke, brahmi i amalakija, čiji su ekstrakti rastvoreni u susamovom ulju vrhunskog kvaliteta. Ove biljke ne samo da su dobre za rast kose već i za njenu ishranu i elastičnost. Vekovi iskustva su potvrdili da upotreba brahmi i amalakija može sprečiti opadanje kose, perut i infekcije bez ikakvih neželjenih efekata.
  Ulje je potpuno prirodno, bez veštačkih boja ili hemikalija štetnih za rast kose. Štaviše, redovna masaža glave ovim uljem veoma dobro utiče na centralni nervni sistem i sprečava “pregrevanje” mozga.

  Najvažnije dobrobiti:
  Poboljšava kapilarnu cirkulaciju u koži i tako sprečava nastajanje štetnih materija.
  Uklanja izumrle ćelije na skalpu (perut).
  Hrani i jača koren kose.
  Sprečava opadanje.
  Pospešuje rast kose.
  Vraća kosi prirodnu boju i sjaj.
  Daje kosi gustinu i elastičnost.
  Sprečava i smanjuje gubitak boje (sede vlasi).
  Sprečava pucanje na krajevima kose.
  Deluje smirujuće i ishranjujuće na centralni nervni sistem.
  Doprinosi dubokom i mirnom snu.
  Poboljšava pamćenje.

  Glavni sastojci: brahmi (Bacopa monieri) i amalaki (Emblica officinalis).
  Brahmi je Veoma cenjena i poznata biljka u ajur-vedi. Ona je rasajana za ljude pita telesnog tipa (a kosa najčešće sedi i opada zbog pita poremećaja) i jedno je od osnovnih sredstava za borbu protiv stresa i nervnih neravnoteža.
  Njeno prisustvo u ovom ulju naglašava delovanje na smirenje vata doše i neutrališe tendenciju ulja da povećava pita došu. Zato je masaža brahmi amla uljem odlična za većinu ljudi koji pate od nesanice, nervoze i anksioznosti. Dobro je i kod vata i pita tipa glavobolje.
  Amalaki je takođe poznata rasajana za pita došu. Ova biljka predstavlja najveći prirodni izvor vitamina C i ima ogromnu hranljivu vrednost. Ekstrakt amalakija hrani i jača koren, daje kosi sjaj i elastičnost, sprečava opadanje i prerano sedenje. Osim toga, amalaki je sjajno sredstvo za čišćenje kako kože, tako i kose pa se tradicionalno koristi protiv infekcija, peruti i drugih nečistoća.

  sastojci

  Brahmi (Bacopa monieri) i amalaki (Emblica officinalis).

  način primene

  Bar dva puta nedeljno utrljavajte dovoljno ulja u kožu glave. Masirajte oko 5 minuta. Možete da isperete posle pola sata, a ako vam ne smeta, ostavite tokom dana. Najbolji efekat se postiže ako se ulje utrljava uveče pre spavanja i ostavi preko noći. Ujutro operite kosu ajurvedskim šamponom.

  za one koje žele da znaju više

  Ajurvedska ulja za kosu obuhvataju grupu proizvoda koji se utrljavaju u kožu glave (skalp). U njihovoj osnovi su najčešće susamovo ili kokosovo ulje u koje se zatim naročitim postupkom dodaju ekstrakti odabranog bilja.