• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Brašno od bundeve 200 g Lučar
Bio Spajz/
Brašno od bundeve 200 g Lučar
    Šifra: 201013

    Brašno od bundeve 200 g Lučar

    204 RSDkom

    Robna marka: Lučar Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    358
    energetska Vrednost KJ
    1500
    masti
    8.6g
    - mononezasićene masti
    3.7g
    - polinezasićene masti
    3.3g
    - zasićene masti
    1.6g
    ugljeni hidrati
    7g
    - šećeri
    2.9g
    vlakna
    15.4g
    proteini
    55.6g

    o proizvodu

    Obezmašćeno, visokoproteinsko brašno od semena tikve golice 100%. Bogato cinkom.

    svojstva

    U bundevinom brašnu se zadržavaju svi hranljivi sastojci semena golice, osim onih rastvorljivih u uljima. Prepuno je cinka koji pomaže ljudskom organizmu u očuvanju imuniteta. Poseduje visok sadržaj proteina i prehrambenih vlakana. Prirodne je, intenzivno zelene boje, specifičnog sastava i visoke nutritivne vrednosti. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje ovog brašna radi povećanja udela proteina u ishrani, kao i zarad očuvanja pravilne funkcije prostate.

    Brašno od semena tikve golice, specifične zelene boje, veoma je bogato cinkom koji doprinosi očuvanju imuniteta. Nutricionisti posebno preporučuju redovno korišćenje ovog brašna u ishrani radi poboljšanja pravilne funkcije prostate.

    Ima odličan ukus i može se dodavati svim drugim vrstama brašna kod pripreme hleba i najrazličitijih vrsta peciva, kako zbog povećanja proteinskog, a smanjenja ugljenohidratnog udela u proizvodima, tako i zbog izuzetno dekorativne zelene boje. Takođe se može dodavati u čorbe i druga kuvana jela ili u salate.

    sastojci

    Delimično obezmašćeno bundevino brašno 100 %.
    Alergen info: proizvod može da sadrži tragove brašna, susama i badema.

    način primene

    Bundevino brašno ima veoma prijatan ukus i koristi se kao delimična zamena drugih vrsta brašna, kod pripreme hleba, peciva i testenina. Proizvodi sa ovim brašnom izgledaju veoma dekorativno, jer imaju karakterističnu zelenkastu boju. Može dodavati u kuvana jela ili se njime mogu posipati salate. Čest je sastojak vegetarijanske i veganske kuhinje.