• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Posebna ishrana
/
Brašno od integralnog pirinča (sert. bez glutena) 500 g Nutricia
    Šifra: 201048

    Brašno od integralnog pirinča (sert. bez glutena) 500 g Nutricia

    160 RSDkom

    Robna marka: Nutricia Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    110
    energetska Vrednost KJ
    --
    masti
    0.9g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    23g
    - šećeri
    --
    vlakna
    3g
    proteini
    5.03g

    svojstva

    Ima omotač izuzetne nutritivne vrednosti. Sadrži skrob, minerale, vitamine, vlakna. Nema puno kalorija, ali ima dosta hranjivih materija. Obezbeđuje osećaj sitosti i zasićenja nakon konzumacije.

    sastojci

    Brašno integralno od pirinča.
    Alergen info: u tragovima može da sadrži orašaste proizvode i minimalnu količinu pšeničnog glutena.

    način pripreme

    Hleb bez glutena

    250 g integralnog pirinčanog brašna, 100 g tapioka brašna, 100 g brašna od chia semena, 45 ml maslinovog ulja, soda bikarbona, 4 g soli, 375 ml mlake vode. Izmešati brašna u jednu posudu i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1 h. Premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći 30-45 minuta na 200°C.

    Hleb sa glutenom

    500 g pirinčanog integralnog brašna, 250 g integralnog pšeničnog brašna, supena kašika maslinovog ulja, 1 l vode, jedna kesica praška za pecivo, kašičica soli, kašičica šećera, soda bikarbona na vrh noža. Izmešati brašna u jednu posudu i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1 h. Premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći 30-45 minuta na 200°C.