• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Crvena maka u prahu (organski proizvod) 75 g Just Superior
  Šifra: 1212050

  Crvena maka u prahu (organski proizvod) 75 g Just Superior

  625 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  344
  energetska Vrednost KJ
  1445
  masti
  0.8g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0.32g
  ugljeni hidrati
  73g
  - šećeri
  17g
  vlakna
  8.5g
  proteini
  11g
  Bakar
  5.9g

  o proizvodu

  Otkrijte potencijal koji ima garantovano 100% čista crvena maka! Poboljšajte libido, energiju, raspoloženje, zdravlje kostiju i prostate sa jednom od najkvalitetnijih crvenih maka na svetu.

  svojstva

  Organska Superior sirova 100% crvena maka u prahu
  Autentična, potentna i čista maka uzgajana u Peruu
  Garantovano poreklo – garantovana čistoća
  100% sirova, sušena na suncu – najpotentniji oblik crvene make
  Provereno i garantovano 100% plod crvene make – registrovana je u bazi Ministarstva zdravlja
  Zbog načina i lokacije gajenja i obrade, izuzetno bogata makaenima i drugim važnim aktivnim komponentama, te daje vidljive i brze rezultate
  Direktno od plantažera iz najplodnijeg dela peruanskih Anda
  Potvrđena iskustvom stotine korisnika.

  Poklon drevnih civilizacija Perua
  Crvena maka je zaista neverovatna biljka i jedna od najefektnijih prirodnih namirnica koju možete da uzimate kao dodatak ishrani. Čak 90% ljudi koji konzumiraju visoko kvalitetnu crvenu maku na adekvatan način, brzo osete njene pozitivne efekte na zdravlje celokupnog organizma.

  Ova čudesna biljka spada u korenasto povrće koje se gaji i koristi kao hrana i kao lek na peruanskim Andima, već hiljadama godina. Danas je nauka pokazala, a stotine hiljada iskustava korisnika potvrdilo, da svakodnevni unos samo jedne kašike dnevno kvalitetnog praha može značajno povećati energiju, izdržljivost, fokus, libido, raspoloženje i izbalansirati hormone, bez i jednog neželjenog dejstva!

  Kako se crvena maka razlikuje od drugih ekotipova?
  Postoji preko 13 različitih ekotipova ove biljke, ali se uglavnom grupišu u 3 ‘glavna’ ekotipa tj 3 glavne boje – žuta, crvena i crna maka. Razlika ovih plodova je u boji opne – a unutrašnjost je uvek krem boje. Sve vrste (boje) dolaze od istog semena, i sve zajedno rastu na plantažama u prirodnoj srazmeri otprilike 60% žuta, 25% crvena i 15% crna.

  Tradicionalno, polodovi nisu odvajani odvajani i sve boje su se jele zajedno. Međutim, kada su istraživanja pokazala da se odnos količina biološki aktivnih komponenata blago razlikuje u različitim ekotipovima, proizvođači su počeli da nude odvojene vrste (boje) na tržištu. Sadržaj makro i mikro nutrijenata u svim ekotipovima je skoro isti.

  Za koga je korisna maka crvene boje?
  Za žene i muškarce koji žele da podignu libido, energiju i raspoloženje
  Za muškarce koji imaju problem sa prostatom
  Za žene i muškarce kojima je potrebna podrška za zdravlje i gustinu kostiju (smatra se važnijim benefitom za žene zbog osteoporoze  i smatra se da zbog ovog efekta pomaže u regulaciji hormona)
  Za sve one koji žele da poboljšaju kognitivne funkcije

  Superior crvena maka je garantovano 100% čista crvena maka, što možete osetiti po njenom intenzivnijem i drugačijem ukusu.

  100% je sirova, i kao takva garantovano zadržava sva svoja nutritivna svojstva.

  Komuna na Andima sa kojom direktno sarađujemo se bavi isključivom uzgojem i prodajom najkvalitetnije crvene make.

  Crvena maka sušena je na suncu, na tradicionalan način (ne mehanički ni u plastenicima) koji se pokazao u istraživanjima kao najefektniji za očuvanje biološki aktivnih komponenti u maki.

  Gaji se u oblasti Anda koja se smatra postojbinom ove biljke i daje najkvalitetniju crvenu maku zbog nadmorske visine i kvaliteta zemljišta.

  Za koga je korisna crvena peruanska maka?
  Smatra se da je crna za muškarce, dok crvena maka dejstvo pokazuje na ženama, a zlatna maka je za starije osobe i decu. Ova tvrdnja nikako nije podržana naučnom ni drugom literaturom.

  Ono što je za sada nauka pokazala je da su sve tri boje make korisne za oba pola, zavisno od toga koji zdravstveni efekat se želi postići. Što se tiče količine aktivnih bioloških komponenti koje svakoj vrsti daju njena zdravstvena svojstva, istraživanja daju oprečne rezultate, međutim, činjenica je da stvarno čista crna i crvena peruanska maka imaju intenzivniji ukus, tako da se može pretpostaviti da sadrže nešto veći procenat fitonutijenata (ali se ne zna još uvek kojih).

  Da se ne može reći da je crni plod samo za jači pol, a crveni za nežniji, najbolje ilustruju činjenice da su kliničke studije pokazale da je jedino crvena maka efikasna za poboljšanje funkcije prostate, kao i da je efikasna za umanjenje anksioznosti i stresa podjednako kod oba pola.

  sastojci

  100% organska crvena maka u prahu.

  način primene

  Crvena maka – upotreba i preporuke za korišćenje.
  Crvena peruanska maka u prahu treba da se uzima u količini od 3g (jedna puna kafena kašičica). Možete je uzimati umesto miksa neko vreme, ili dodati malu količinu crvene make (1-2g) uz miks sve 3 make.

  Upotreba je najjednostavnija ukoliko je pomešate sa čašom vode i popijete. Možete je dodati i u čašu tople vode, iscediti pola limuna i dodati kašičicu meda ili nekog biljnog zaslađivača. Ako je umešate u toplo (ne vruće) pirinčano mleko, dobićete sasvim ukusan napitak.