• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Cvet kamilice 50 g IPLB Dr Josif Pančić
  Šifra: 505096

  Cvet kamilice 50 g IPLB Dr Josif Pančić

  283 RSDkom

  Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Koristi se za ublažavanje stomačnih tegoba (grčevi, nadutost, proliv). Spolja kod zapaljenja kože i sluzokože, opekotina, ekcema, hemoroida, i za ispiranje rana.

  svojstva

  Kamilica pomaže kod nervnih poremećaja, neuralgija, razdražljivosti, nervne preosetljivosti, za umirenje, protiv nesanice, premorenosti.
  Korisna je kod svih oboljenja želuca i creva (grčeva u želudcu, upale debelog creva, proliva, crevnog katara, katara želuca, nadutosti , kod viška želudačne kiseline). Pozitivno deluje pri lečenju bubrega, jetre i žuči. Blagotvorno deluje na artritis, reumatizam i druge slične probleme koštano-zglobnog sistema. Koristi se za pripremanje obloga i ispiranje kod bolesti oka i raznih kožnih bolesti. Otklanja najrazličitije vrste upala.

  način pripreme

  Supenu kašiku cveta kamilice (Chamomillae flos) preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Čaj procediti. Piti tri do četiri šolje čaja dnevno. Spolja u vidu obloga ili za ispiranje

  za one koje žele da znaju više

  Sinonimi: kamomila, maternjak, kokotnjak, telenak, titrica…
  Kamilica je jednogodišnja biljka sa razgranatom stabljikom visine od 20 do 50 cm. Listovi su dvostruko prstasto rascepljeni sa uskim končastim listićima. Cvetna stabljika je i na vrhu šuplja. Cvet ima bele latice, u sredini je jako žute boje, a iznutra šupalj. Ima veoma ugodan miris.
  Raste na zapuštenom, neplodnom zemljištu, poljima i uz puteve. Zbog česte upotrebe u raznim oblastima sve više se gaji i kao plantažna biljka, za lek se skupljaju cvetovi i listovi.