• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Filter zeleni čaj 20 kesica IPLB Dr Josif Pančić
    Šifra: 500038

    Filter zeleni čaj 20 kesica IPLB Dr Josif Pančić

    161 RSDkom

    Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    o proizvodu

    Tradicionalno, zeleni čaj se koristi kao čaj za uživanje, za olakšanje varenja, za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.

    svojstva

    List zelenog čaja sadrži katehinske derivate epikatehin, epigalokatehin, tein, teobromin, teofilin, kafein, flavonoide, polifenole, tanine, etarsko ulje i vitamin C.

    Aktivni sastojci zelenog čaja pokazuju antioksidativno dejstvo pa povoljno deluju na kardio-vaskularni i respiratorni sistem. Upotreba zelenog čaja se preporučuje kod povišenog nivoa holesterola u krvi, a usled diuretičnih svojstava aktivnih sastojaka, preporučuje se i za izmokravanje. Zeleni čaj, usled sadržaja kofeina, deluje osvežavajuće na centralni nervni sistem, pa se upotreba preporučuje kod umora i za poboljšanje koncentracije. Tradicionalno, zeleni čaj se koristi kao čaj za uživanje, za olakšanje varenja, za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.

    Jedna filter kesica sadrži 1.5 g mešavine:
    List zelenog čaja (Theae non fermentatum folium) 80%
    List matičnjaka (Melissae folium) 20%
    U pakovanju 20 filter kesica.

    sastojci

    List čaja (Camelliae sinensis folium).

    način pripreme

    Jednu filter kesicu zelenog čaja preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 3-5 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja.

    napomena

    Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina zelenog čaja.

    Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.

    Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi.