• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Filter zeleni čaj 20 kesica IPLB Dr Josif Pančić
  Šifra: 500038

  Filter zeleni čaj 20 kesica IPLB Dr Josif Pančić

  224 RSDkom

  Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Tradicionalno, zeleni čaj se koristi kao čaj za uživanje, za olakšanje varenja, za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.

  svojstva

  List zelenog čaja sadrži katehinske derivate epikatehin, epigalokatehin, tein, teobromin, teofilin, kafein, flavonoide, polifenole, tanine, etarsko ulje i vitamin C.

  Aktivni sastojci zelenog čaja pokazuju antioksidativno dejstvo pa povoljno deluju na kardio-vaskularni i respiratorni sistem. Upotreba zelenog čaja se preporučuje kod povišenog nivoa holesterola u krvi, a usled diuretičnih svojstava aktivnih sastojaka, preporučuje se i za izmokravanje. Zeleni čaj, usled sadržaja kofeina, deluje osvežavajuće na centralni nervni sistem, pa se upotreba preporučuje kod umora i za poboljšanje koncentracije. Tradicionalno, zeleni čaj se koristi kao čaj za uživanje, za olakšanje varenja, za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.

  Jedna filter kesica sadrži 1.5 g mešavine:
  List zelenog čaja (Theae non fermentatum folium) 80%
  List matičnjaka (Melissae folium) 20%
  U pakovanju 20 filter kesica.

  sastojci

  List čaja (Camelliae sinensis folium).

  način pripreme

  Jednu filter kesicu zelenog čaja preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 3-5 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja.

  napomena

  Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina zelenog čaja.

  Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.

  Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi.