• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Gođi - voće Himalaja 100 g Rick's technology
  Šifra: 504003

  Gođi - voće Himalaja 100 g Rick's technology

  274 RSDkom

  Robna marka: Rick's technology Zemlja porekla: Kina Pakovanje: g

  o proizvodu

  Gođi - vučje bobice: odličan izvor vitamina C, jačaju imunološki sistem, dobre su za vid, poboljšavaju cirkulaciju.

  svojstva

  Vučje bobice ili gođi u svom sastavu imaju više C vitamina od pomorandže, betakarotina od šargarepe, gvožđa od šnicle. Takođe u svom sastavu imaju i polisaharide koji pomažu i stimulišu imunološki sistem kao i amino kiseline.
  gođi se zbog beta karotena koji sadrži preporučuje i za prevenciju srčanih oboljenja.
  Snažan je antioksidant.
  Sprečava ili smanjuje gubljenje vida kod osoba starijih od 65 godine starosti. Pomaže čulu vida i štiti mrežnjaču oka.
  Štiti jetru.
  Poboljšava seksualne funkcije i plodnost.
  Poboljšava cirkulaciju.

  Na Tibetu, u Kini i Indiji ove bobice i njihovo lekovito dejstvo poznati su više od 6000 godina. Najčešće se koriste sušeni plodovi a ređe i kao sok. Na Tibetu, u Kini i Indiji ovo voće je poznato i koristi se više od 6.000 godina. Najčešće se koristi kao dehidrirano, tj. sušeno a manjim delom kao sok.
  Zanimljiv je početak korišćenja ovog voća i davanje imena. Naime smatra se da je čovek počeo da koristi gođi pošto je video da vukovi jedu bobice ovog voća što je bilo izuzetno čudno budući da su vukovi mesojedi. Pretpostavivši da za to mora postojati dobar razlog i da je onda ovo voće blagotvornog dejstva po organizam, i čovek je počeo da ga upotrebljava i dao mu ime Wolfberry što znači vučija bobica. Pretpostavke o blagotvornosti ovog voća potvrdile su se u savremenim istraživanjima tako da se na zapadu u novinskim člancima gođi naziva i "Magično voće Himalaja", "Super-hrana", "Voće-Vijagra"...

  Ovo voće čuvati dobro zatvoreno budući da ga i životinje jako vole, a kuriozitet je da je npr. lakše uloviti štetočine poput miševa i pacova sa gođiem nego sa npr. sirom i slično. Za gođi se kaže da ima više C vitamina od pomorandže, više betakarotina od šargarepe i više gvožđa od šnicle.

  Uopšteno gledano, u kojim slučajevima se koristi gođi?
  Mnogostruko poboljšava funkciju imunog sistema, poboljšava vid i sprečava gubitak vida, deluje protektivno na jetru, dovodi do hiperprodukcije sperme i spermatozoida, deluje kao afrodizijak, uspostavlja cirkulaciju, deluje protiv bakterija i gljivica, sprečava nastanak anemija usled nedostatka gvožđa, deluje protiv oksidativnog stresa, usporava starenje, poboljšava apsorpciju minerala, smanjuje nivo šećera u krvi, smanjuje nivo holesterola u krvi, daje snagu mišićima, sprečava rast nekih vrsta tumora i sprečava nastanak oboljenja kardiovaskularnog sistema.

  sastojci

  100 % dehidrirano voće gođi.

  način primene

  Može se konzumirati i tako dehidrirano, ali se može i potopiti u vodu (kao suvo grožđe) da nabubri i tako konzumirati. Pored ovoga dodaje se kolačima slično kao suvo grožđe, a negde se pravi i sladoled od gođi-a.
  Dovoljna dnevna doza je 10 - 30 g.