• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Holestop - jabukovo sirće sa biljnim ekstraktom artičoke 500 ml Dr Andra
Bio Spajz/
Holestop - jabukovo sirće sa biljnim ekstraktom artičoke 500 ml Dr Andra
Bio Spajz/
Holestop - jabukovo sirće sa biljnim ekstraktom artičoke 500 ml Dr Andra
  Šifra: 2303007

  Holestop - jabukovo sirće sa biljnim ekstraktom artičoke 500 ml Dr Andra

  154 RSDkom

  Robna marka: Dr Andra Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  15.97
  energetska Vrednost KJ
  67.01
  masti
  0.00 g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  0.09 g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  0.10 g
  Sirćetna kiselina
  4.43g
  Alkohol
  0.27 g
  Mineralne materije
  0.18 g

  svojstva

  Od domaćih jabuka sa dodatkom biljnog ekstrakta artičoke izvorno sadrži vitamin C i mineralne materije koje blagotvorno deluju na Vaš organizam i koriste se kao dopuna ishrani.
  Artičoka je biljka čija je lekovitost poznata vekovima. Ponaša se prirodno holeretik, deluje na nivo masnih materija u krvi tako što podstiče sagorevanje masti, poboljšava varenje, utiče na smanjenje štetnih materija, blagotvorno deluje na regeneraciju ćelija jetre i povećava izbacivanje toksina iz organizma. Preporučuje se svakodnevna upotreba proizvoda "Holestop" zbog njegove koristi u osveživanju organizma, očuvanju vitalnosti i jačanju imuniteta.

  Nije svako jabukovo sirće isto. Samo ono dobijeno od zdravih plodova jabuke, koja nije ničim tretirana i koja može poneti naziv ekološkog ili pak šumskog ploda divlje jabuke, daje ono sirće koje može čoveku koristiti.

  Svrljig je, može se slobodno reći, skoro ekološka sredina. Smešten u plodnoj jedinstvenoj kotlini, kojom teče Svrljiški Timok, između venca Svrljiških planina i Tresibabe, na ograncima Ozrena i Device, Svrljig svakako pretstavlja savršenu ekološku oazu sa nadmorskom visinom od preko petstotina metara.  Ovakva pozicija je idealno mesto za uzgoj voća, a naročito specijalnih autoktonih sorti grožđa i jabuka. Na planinama i njenim obromcima koje okružuju Svrljišku kotlina, nalaze se pravi rezervati lekovitog bilja i pečuraka. Decenijama u nazad ovaj kraj je poznat pa sakupljačima lekovitog bilja najvišeg mogućeg standarda.  Bogatstvo flore kojom je priroda darivala ovo područije, posebno je značajno i jedinstveno po raznovrsnosti i broju vrsta tog lekovitog bilja. Brojni vinogradii i jabučari, razmešteni u ovom, rekao bih  botaničkom raju, imaju posebnu privilegiju da odgajaju svoje plodove pod uslovima koji retko da imaju premca.

  U vreme cvetanja, bezbroj raznovrsnih cvetova, svih biljaka u okruženju dočekuje festival ljubavi. Zanos oplodnje tada obuzima pčele i bumbare, te oni tada u vrtlogu ruže vetrova, svijanih sa vrhova obližnjih planina, igraju svoj ljubavni ples. Razigrani u tom zanosu, obleću i redom plode  i daruju šitom otvorene cvetove raznim bogatim darovima. Sa cveta na cvet, svojim nožicama prenose i praše, a vetar im u tome svesrdno pomaže. Stvaraju plodove grožđa i jabuka, oplemenjene  posebnim  vrednostima, prenešenih  sa opojnim mirisom  rascvetsnih i florom bogatih svrljiških planinskih livada.

  Plodovi tih jabuka nabranih  u netaknutoj prirodi su osnov za dobijanje jabukovog sirćeta sa brendom dr. Andra. Uz strogo kontrolisanu proizvodnju i uz kvalitetnu i zdravu jabuku, ovo jabukovo sirće nudi sve one vrednosti sa kojima ono nosi primat kvaliteta sa  bogatstvom prirodnih lekovitih i blagorodnih supstanci.   U postupku dobijanja sirćeta, strogo se primenjuje tradicionalna tehnologija hladnog presovanja ploda, a potom sazrevanje prirodnim putem i bez bilo kakvih hemijskih dodataka. Tako dobijeno jabukovo sirće pod brendom Dr. Andra, steklo je sve uslove da ponese naziv lidera u ovoj proizvodnji. Mi verujemo da se već prepoznatljiva boca sa ovim jabukovim sirčeton nalazi u vašoj kuhinji i kućnoj apoteci, ali nije na odmet da upoznamo i one koji još nisu postali korisnici ovog eliksira zdravlja, a spremaju se. Kada se bilo gde, u bilo kojoj prodavnici sretnete sa brendom Dr. Andra, budite sigurni da pred sobom imate vrhunski kvalitet prodnog  jabukovog sirćeta.

  Prirodno jabukovo sirće se oduvek koristilo u narodu. Rimljani su vodu za piće pili sa jabukovim sirćetom i tako je pročišćavali. Svako ko bi pojeo neispravnu hranu, jabukovim sirćetom bi sredio želudac i stolicu. Cezar, Hanibal i Kolumbo i njihove vojske su ga koristili za jačanje pre bitaka i za brz oporavak. Hipokrat ga je davio svojim pacijentima za detoksikaciju.

  Jabukovo sirće kao i suplement blagotvorno deluju kod bolesti srca, na visok krvni pritisak, holesterol i šećer u krvi, ima svojstvo da razgradi višak masti u organizmu i redukuje telesnu težinu, koristi se kao pomoć u varenju i zaštitu organizma od infekcija disajnog sistema, kao i prirodni detoksikant i antiseptik, pomaže funkciju bubrega, deobu ćelija, nervnu i mišićnu aktivnost. Smanjuje osećaj hroničnog umora, proširene vene  a primenjuje se protiv akni, ekcema, svraba na koži, bolova u grlu, glavobolja i problem sa snom.

  Prirodno jabukovo sirće Dr Andra sadrži 90 različitih komponenti, uključujući vitamine i veliki broj mineralnih materija.

  sastojci

  Domaća jabuka (Malus domestika), fermentisani sok ploda (sirće), artičoka (Cinara scolymus), vodenoalkoholni ekstrakt biljke.
  Preporučene vrednosti nisu ustanovljene. Ostali sastojci: voda. Sadrži sumpor-dioksid. Standardizovano na min. 4 % ukupnih kiselina. Jabukovo sirće i biljni ekstrakt min.20 g/l.

  način primene

  Dve kafene kašike proizvoda razblažiti sa 2 dl vode i zasladiti po želji medom.
  Pre upotrebe promućkati.