• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kakao prah Criollo (organski proizvod) 75 g Just superior
Bio Spajz/
Kakao prah Criollo (organski proizvod) 75 g Just superior
  Šifra: 2505006

  Kakao prah Criollo (organski proizvod) 75 g Just superior

  411 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  321
  energetska Vrednost KJ
  1335
  masti
  10.9g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  6.6g
  ugljeni hidrati
  14.2g
  - šećeri
  0.7g
  vlakna
  33.4g
  proteini
  25g

  o proizvodu

  Potpuno drugačiji kakao sa garantovanim efektima na vaše zdravlje, direktno iz srca Perua.

  svojstva

  Organski Superior perunaski sirovi kakao prah Criollo
  Iz samo jedne oblasti Perua – jedinstveno poreklo
  Direktno sa plantaža – garantovana čistoća, poreklo i svežina
  Autohtona sorta – garantovani efekti na zdravlje, energiju i raspoloženje
  Istinski hladno procesiran – retkost na tržištu.

  Sadrži Kalijum 3828 mg, Magnezijum 574 mg, Gvožđe 12.1 mg, Mangan 2.7 mg, Hrom 189 µg, Molidben 80.1 µg, Cink 11.1 mg.

  Kakao – hrana drevnih kraljeva i bogova
  Verovatno ste kakao prah već koristili u svojoj ishrani do sada. Možda ste i čuli različite tvrdnje vezane za njegove pozitivne uticaje na srce, pritisak, raspoloženje, energiju i nivo gvožđa u krvi?

  Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, aminokiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Njegovo generičko ime (Thebroma) znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je Kortez, kad ga je prvi put doneo u Evropu, napisao: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“

  Međutim, o kakvom kakaou je on pričao? 
  Pričao je o starim autohtonim sortama, iz zemalja Južne Amerike, obrađenim sa ogromnim znanjem i pažnjom. Nauka je danas potvrdila da zdravstveni benefiti zavise u ogromnoj meri od sorte, porekla i načina prerade, i da ranija istraživanja ne mogu da se primene na bilo koji kakao prah (čak ni organski).

  Naš organski kakao prah Criollo dolazi direktno sa nekoliko plantaža iz srca Perua, čime garantujemo jedinstveno poreklo kao i uvek svež kakao prah. Bez mešanja sa sortama nižeg kvaliteta, sušen na suncu, pažljivo obrađen. Tokom obrade provereno ne prelazi visoke temperature, zadržavajući pun i kompleksan ukus kakav samo autohtone sorte imaju, i samim tim garantovano pružaju obećane zdravstvene benefite.

  100% peruanski Criollo organski kakao prah.
  100% čist Criollo – bez mešanja sa sortama nižeg kvaliteta.
  Sušen na suncu, pažljivo fermentisan, a tokom obrade provereno ne prelazi visoke temperature.
  100% garantovano i jedinstveno poreklo, direktno iz amazonske prašume Perua, sa nekoliko plantaža iz San Martin oblasti.

  Sertifikovano organski (peruanskim, EU, američkim i srpskim organskim sertifikatom) i kao takav je potpuno bezbedan za upotrebu za bilo koga. Detaljne analize su dostupne na sajtu.
  Dokazani zdravstveni benefiti – jer je nauka pokazala da samo ovakav kakao prah sadrži dovoljno flavanoida i drugih fitonutrijenata da ispolji zdravstvene benefite.

  Za koga je namenjen Criollo kakao prah?
  Proveren, kvalitetan organski kakao prah Criollo mogu da koriste baš svi, uključujući malu decu, trudnice i dojilje. Posebno je važan za one kojima je potrebna dodatna energije, veći fokus i briga o zdravlju srca i krvnih sudova (uključujući održavanje optimalnog nivoa gvožđa u organizmu). Pored biološki aktivnih komponenti koje sadrži naš Criollo je izuzetno bogat različitim mineralima, tako da je odlična zamena za sintetičke suplemente magnezijuma, cinka, hroma, kalijuma, koji se mnogo bolje apsorbuju i iskoriste u organizmu u svojoj prirodnoj naspram sintetičke forme.

  sastojci

  100% organski kakao prah iz Perua.

  način primene

  Pronađite idealnu količinu za vas. Mi preporučujemo od 7 – 15 g (1 do 2 pune supene kašike). Sa ovom količinom kakao praha na dnevnom nivou, posle nekog vremena, možete očekivati zdravstvene benefite. Najjednostavnije je da ga razmutite u vodi, dodate u smuti koji već pravite ili u svoje kaše. Mnogi ga koriste kao zamenu za kafu.

  Pošto je Superior Criollo kakao prah istinski hladno procesiran, ne treba koristiti vrelu vodu – već toplu. Zagrejte vodu, dodajte baš punu supenu kašika kakaoa, može i dve, i dodajte zaslađivač ako želite. Za decu je najjednostavnije je da izgnječite pola banane viljuškom i dodate punu kafenu kašičicu kakaoa. Naš perunaski kakao prah Criollo može naravno da ide i u poslastice, kada želite da im date specijalan ukus i aromu kakve samo najbolje čokolade na svetu imaju.