• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Kamu kamu prah (organski proizvod) 100 g Superhrana
  Šifra: 1424008

  Kamu kamu prah (organski proizvod) 100 g Superhrana

  1,701 RSDkom

  Robna marka: Superhrana Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  333
  energetska Vrednost KJ
  1416
  masti
  0.13g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0g
  ugljeni hidrati
  81.2g
  - šećeri
  19.15g
  vlakna
  0.55g
  proteini
  1.55g
  Vitamin C
  8000g

  o proizvodu

  Organski kamu kamu prah sa 8 % vitamina C

  svojstva

  Lekovita dejstva kamu kamu.

  Vitamin C je najpoznatiji i možda najvažniji od svih vitamina. Ne može se proizvoditi od strane tela i mora se unositi putem hrane. Dr Szent-Giorgi je 1937. dobio Nobelovu nagradu za medicinu za izolaciju vitamina C i prepoznavanje njegove važne uloge za zdravlje ljudi. U svojim studijama pokazao je mnoge koristi od konzumiranja vitamina C u prorodnom obliku, iako je bio naučnik koji je izolovao askorbinsku kiselinu, insistirao je da su daleko veće prednosti vitamina C kada se konzumira iz prirodne hrane. Prirodni izvori vitamina C sadrže i druge kofaktore koji povećavaju efikasnost i iskoristivost vitamina C u organizmu. Sadržaj prirodnog vitamina C u kamu kamu je poboljšan punim profilom prirodnih minerala i amino kiselina.

  Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi istraživači se slažu da je kamu kamu prirodni podizač energije i sjajan za zdravlje očiju i usne duplje.

  Ovo egzotično voće do kojeg je teško doći sadrži 60 puta više vitamina C od narandže, a samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do 600 puta više vitamina C od narandže. Naš organski kamu kamu prah sadrži čak 8 % vitamina C, što je za sada najviše moguće.

  Dobar je izvor beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralninervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.

  Interesantno je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7.1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca.

  Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest.

  Kamu kamu prah se dobija od bobičastog Amazonskog voća (lat. Myrciaria dubia) koje raste u poplavljenim tropskim šumama uz reku Amazon. Ova žbunasta biljka uspeva na području Perua, Brazila, Kolumbije i Venecuele. Plod je veličine trešnje, a boja mu varira od crveno-zelenkaste do tamno ljubičaste tokom sazrevanja. Specifičan je način branja, pošto mu je teško prići, domoroci ih skupljaju sa svojih čamaca i vekovima ih koriste u svojoj tradicionalnoj medicini. Veruje se da kamu kamu ima veoma snažna antioksidantska svojstva, jača čak i od akai bobica.

  Iako izgledom podseća na veliku bobicu ili šljivu, a ukusom na hibiskus i borovnice, gotovo nikada se ne konzumira sveže, jer je izrazito kiselo. U svežem obliku koristi ga samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila, a inače se suši i melje u prah, kakvo dolazi i na naše tržište.

  sastojci

  100 % organski kamu kamu prah

  način pripreme

  1 kafena kašičica u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu. Zbog visokog sadržaja vitamina C kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim šećerom, agava sirupom.

  način primene

  Mogu ga koristiti svi, čak i deca i trudnice, jer nisu zabeležene nikakve neželjene posledice uzimanja ovog voća.

  Postoje neka saznanja da kamu kamu može da utiče na rad lekova hemoterapije, pa je potrebno posavetovati se sa lekarom u vezi konzumiranja ove biljke i hemoterapije.