• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Kapi protiv infekcije urinarnog trakta - brusnica 30 ml Sinefarm
  Šifra: 1413009

  Kapi protiv infekcije urinarnog trakta - brusnica 30 ml Sinefarm

  310 RSDkom

  Robna marka: Sinefarm Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  454
  energetska Vrednost KJ
  1899
  masti
  0.1g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  4.7g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  1.0g

  svojstva

  Sastojci iz ekstrakata uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice pominju se u stručnoj literaturi, ali i u narodnoj medicini, kao efikasna sredstva za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju, učestalo otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.
  Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz pomenutih biljaka od kojih su posebno značajni fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavonoidi, proantocijanidini, razne organske kiseline (hininska, limunska, jabučna), poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega.
  Nedavno je utvrđeno da aktivni sastojci iz ekstrakata lista i ploda brusnice (proantocijanidini), deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Takođe arbutin kojim je posebno bogata uva, posle hidrolize u crevima i konjugacije u jetri kao hidrokvinon poseduje snažno antibakterijsko dejstvo, ali je potrebno da mokraća bude alkalna te se preporučuje ishrana bogata povrćem i mlečnim proizvodima.
  Pažljivo odabrana i dozirana količina ekstrakata iz pomenutih biljaka predstavlja pomoć u terapiji i prevenciji kod osoba sklonih infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega (pijelonefritis), uretre (uretritis), mokraćne bešike (cistitis) itd.

  Dnevne potrebe nisu ustanovljene.

  sastojci

  Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka: uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice* (1:4).

  način primene

  Za navedena stanja na koja ove kapi deluju odrasli da popiju 3 puta dnevno po 30 kapi posle jela sa malo vode, mleka, meda i sl., a deca školskog uzrasta 3 puta po 20 kapi. Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina.
  Nuspojave: Ako se kapi pravilno koriste ne postoje. U slučaju predoziranja ili kod dugotrajne upotrebe (više od 2 nedelje i više od 6 puta godišnje) može doći do mučnine i povraćanja kod osoba sa osetljivim stomakom.
  Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
  Izdaje se bez lekarskog recepta.
  Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata. Aktivni principi iz ekstrakata ovih biljaka mogu podstaći razlaganje kamenčića mokraćne kiseline u bubrezima tako što povećavaju alkalitet urina. Takođe stvaraju nepovoljne uslove za formiranje kamena.
  U slučaju predoziranja ili kod dugotraje upotrebe (više od 2 nedelje i više od 6 puta godišnje) može doći do mučnine  povraćanja kod osoba sa osetljivim stomakom.