• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Kombuha napitak 500ml Macrobiotic Pharma
Bio Spajz/
Kombuha napitak 500ml Macrobiotic Pharma
  Šifra: 3301004

  Kombuha napitak 500ml Macrobiotic Pharma

  191 RSDkom

  Robna marka: Macrobiotic Pharma Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  o proizvodu

  Kombuha - zdrav napitak i prirodni lek sa Dalekog Istoka. Kombuha je neobičan kompleks mikroorganizama sposoban da iz malog broja komponenata stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanc.

  svojstva

  Kombuha - zdrav napitak i prirodni lek sa Dalekog Istoka. Kombuha je neobičan kompleks mikroorganizama sposoban da iz malog broja komponenata stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci kao što su: glukoza, fruktoza, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, vitamin C, biotin, folna kiselina, lecitin, mlečna, glukonska i glukoronska kiselina, voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska),  enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini i neki antibiotici. Zbog ovakvih sposobnosti nazivaju je i čudesnom gljivom i svrstava se u grupu gljiva značajnih lekovitih karakteristika.

  Ona povećava imunitet organizma, regeneriše jetru i bubrege, reguliše crevne aktivnosti (sprečava pojavu hemoroida), reguliše pritisak, šećer i holesterol u krvi, snižava telesnu temperaturu visoku zbog raznih oboljenja, ima snažno antiseptičko dejstvo, pročišćava krv i odstranjuje toksične naslage, normalizuje ph vrednost, povećava energiju sportista i umnih radnika.
  Kombuha je gljiva sastavljena od želatoidne membrane u obliku diska. Ona živi u hranljivom rastvoru čaja i šećera. Kombuha ili čajna gljiva je u stvari simbioza dve vrste organizama: gljiva (kvasci) i bakterija sirćetnog vrenja.  

  sastojci

  Voda, crni čaj, šećer u fermentaciji sa gljivom kombuha.
  Ne sadrži veštačke dodatke (konzervanse, boje, arome). Talog i sluzava materija koja se pojavljuju su rezultat prirodnog procesa.
  Zdravstvenu ispravnost potvrdila Vojno medicinska akademija u Beogradu po rešenju br. 381/05.

  za one koje žele da znaju više

  Kombuha je napitak u Kini poznat više od 2000 godina.