• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Kupko emulzija za detoksikaciju 500 ml Shenemil
Bio Spajz/
Kupko emulzija za detoksikaciju 500 ml Shenemil
  Šifra: 1205019

  Kupko emulzija za detoksikaciju 500 ml Shenemil

  343 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  svojstva

  Kupko je glina u obliku gela pripremljena specijalnom tehnologijom koja je veoma efikasna za uklanjanje potkožnih toksina, a istovremeno ne dozvoljava isušivanje kože. Kupko je emulzija, jer sadrži uljne ekstrakte nevena, kamilice, sušene šargarepe, šipurka i dr. Voda, glina, so i uljni ekstrakti bilja imaju efekat detoksikatora organizma bez isušivanja kože. Koža posle kupanja ima blago mastan izgled. Ovom kombinacijom voda u kadi povećava svoju konduktivnost što intenzivira efekat detoksikacije.
  Soda bikarbona oslobađa ugljen-dioksid, koji ulazi u organizam i blagotvorno deluje na metaboličke procese.

  Večernja kupka u toploj vodi, sa dodatkom gline i soli podstiče razmenu materija, krvotok, varenje, smiruje od dnevnih stresova, osvežava kožu. Kako prof dr Staniša Stojiljković navodi, objašnjavajući lekovitost čiste gline, glina velike čistoće korišćena pri kupanju može zaista izvući otrovne hemikalije kroz pore kože.

  Poznato je da ekstremne količine gline pri kupanju pomažu detoksikaciju tela od nekoliko teških metala. Joni silicijuma gline stvaraju koloidne sisteme sa električnim nabojem. Silicijumov koloidni sistem, zahvaljujući svom specifičnom električnom punjenju, ima svojstva da privlači, zadržava, uništava i izbacuje iz organizma viruse, patogene mikroorganizme i njihove otrovne produkte. Ova pojava podseća na tzv. oligodinamički efekat, kada se pozitivni joni spajaju sa aktivnim centrima bakterija (koje imaju negativan naboj-elektrisanje) na površini mikrobnih ćelija. Samim tim blokiraju se aktivni centri bakterije, preko kojih ona ostvaruje razmenu materije i energije sa okolnom sredinom, što uništava patogene mikroorganizme. Virusi gripa, hepatitisa, poliartritisa, reumatizma, disbakterioze – kandide, konidije, hlamidije, kvasac i drugi štetni mikroorganizmi uvlače se u kolidne rastvore silicijuma i uništavaju se ne samo u krvi, nego i u crevima.

  Kada u našem organizmu ima dovoljno silicijuma, on je sigurno zaštićen od virusa i mikroparazita. Ako ga nema, treba ga dopunjavati. Najbrži način popune tela silicijumom je uzimanje kolidne bele gline. Kada je organizam popunjen silicijumom jetra se bolje čisti – može da rastvara tvrdo kalcijevo kamenje. Praksa nam ukazuje da se posle burnih kulinarskih slavlja organizam prehladi ili nastaju genitalni problemi. Kada se nepravilnom i obimnom ishranom naruši količinski i kvalitetni sastav probiotika, dolazi do narastanja i razvoja patogenih mikoorganizama. Javlja se disbakterioza, a sa njom i mnoga ozbiljna oboljenja čak i ona onkološka.

  sastojci

  Voda, glina, uljni ekstrakti lekovitog bilja – neven, kamilica, matičnjak, lavanda, šipurak i dr.

  način primene

  250ml do 500 ml kupka i 1 – 1.5 kg kuhinjske soli se sipaju u kadu temperature vode oko 39ºC u kojoj treba da ostanemo 30-40 minuta, sa kratkim prekidima ako nam je to potrebno. Pre upotrebe bocu dobro promućkati.

  Važna napomena: U kadu ulaziti najmanje 2-3 sata nakon obroka (večere)!

  Posle 15 minuta od potapanja u kadu možemo sipati 50 g sode bikarbone, i to ponoviti posle 15 minuta još jednom. Srčani bolesnici i asmatičari se takođe mogu potapati u kadi sa nešto nižom temperaturom vode do 38ºC i sa češćim prekidima se u njoj zadržavati.
  Ako nemate kadu onda treba potapati noge jednom do dva puta dnevno u toploj vodi (po pola sata) SA 100 grama soli, dva dotri zatvarača kupka i jednom kafenom kašičicom sode bikarbone (koja se ubacuje 5 minuta po potapanju).

  napomena

  U kadu ulaziti najmanje 2-3 sata nakon obroka (večere)!