• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Manuka med 15+ 500g Nz Health Naturally
Bio Spajz/
Manuka med 15+ 500g Nz Health Naturally
  Šifra: 601012

  Manuka med 15+ 500g Nz Health Naturally

  10,000 RSDkom

  Robna marka: Nz Health Naturally Zemlja porekla: Novi Zeland Pakovanje: g

  o proizvodu

  Manuka med s UMF faktorom je med najvišeg kvaliteta i visokog antibakterijskog delovanja i lekovitosti.  Ovo je med s najjačim protivupalnim i antibakterijskim delovanjem. Pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima. Manuka med s UMF faktorom 15+ ima isto antibakterijsko delovanje ne-vodonik peroksida kao i 15 % rastvora fenola, koji je poznati antiseptik.

  svojstva

  Manuka drvo sadržava mnoge blagotovorne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protivmikrobne spojeve, vitamin C, A i beta–karoten, kao i sve vitamine B-kompleksa.
  Određene količine manuka meda sadrže neverovatne, prirodno prisutne spojeve, koji su stabilni i pri izloženosti visokoj temperaturi ili svetlosti, a koji nisu pronađeni nigde drugde. Ta moćna delatna supstanca je ne-vodonik peroksid, i zaslužna je za visoko antibakterijsko delovanje manuka meda. Takođe, manuka med ne zahteva vlagu ili kiseonik da bi bio delotvoran.
  Prisutnost tog specijalnog ne-vodonikovog delovanja moguće je odrediti jedino posebnim vrstama naučnog merenja, koja su direktno povezana sa standardnim merenjima i određivanjem nivoa fenola (poznati antiseptik).

  Manuka med, ima i druge delatne supstance koje služe za borbu protiv raznih vrsta bakterija. Kod manuka meda ta delatna supstanca je methyl glyoxal (MG). Methyl glyoxal je supstanca koja se može naći i kod drugih vrsta meda, ali za razliku od manuka meda, u vrlo vrlo malim količinama. Kod manuka meda MG potiče od izmene druge supstance, dihydroxyacetona – koji je u vrlo visokim koncentracijama pronađen u manuka cvetu.

  Atopijski i ostale vrste dermatitisa, psorijaza, upale grla, uha, sinusa, prehlade, rane i ulkusi na koži, opekotine,
  bolovi i upalni procesi u želucu, refluks, afte u ustima, probavni i drugi gastrointestinalni poremećaji, hronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, sinusitis.

  sastojci

  100% manuka med.

  način primene

  2 čajne kašike dnevno, 30 minute pre jela.
  Kad se UMF Manuka med stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne čestice uništavaju mikroorganizme koji mogu inficirati ranu. Ako se upotrebljava spolja, njime se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno. Neverovatno je delotvoran jer prodire duboko u kožu.
  Kod oralne upotrebe uzima se čajna kašičica UMF  Manuka meda 3 puta dnevno, a ako je upala akutna uzima se po jedna kašičica svaki sat.
  Nije za decu mlađu od 2 godine.

  napomena

  Nije za decu mlađu od 2 godine.