• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Maska od gline za negu zglobova i mišića 150 ml Shenemil
Bio Spajz/
Maska od gline za negu zglobova i mišića 150 ml Shenemil
  Šifra: 1205025

  Maska od gline za negu zglobova i mišića 150 ml Shenemil

  605 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  o proizvodu

  R CLAY MASK je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu reumatičnih predela zglobova i mišića. 

  svojstva

  R clay mask je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu reumatičnih predela zglobova i mišića. Poboljšava pokretljivost zglobova, opušta mišiće, smanjuje bol i otok.

  sastojci

  Voda (water), glina (clay), vitamin C (ascorbic acid),ksantan guma (xanthan gum),natrijum bikarbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave (yarrow oil extract), ekstrakt divljeg kestena (horse-chestnut seed extract), ekstrakt tamjana (frankincense extract), mentol (menthol), kamfor (camphor), natrijum salicilat (sodium salicylate), metil salicilat (methyl salicylate).

  način primene

  R Clay Mask-om mogu se mazati sva zglobna mesta zahvaćena reumom, na prstima i drugim zglobovima šake, zglobove laktova, vratne pršljenove, pršljenove donjeg dela kičme, zglobove kuka, kolena, gležnjeve… Kako su reumatske tegobe naglašene noću, to se preporučuje nanošenje gline i pre spavanja, kako bismo je držali i u toku noći. Preko gline se može staviti zavoj, pa preko tog zavoja glina, i tako u više slojeva. Ovaj proizvod ne šteti odeći i posteljini. Odeću oblačiti posle zasušivanja gline.

  Skida se mekom tkaninom ili vatom, nakvašenom mlakom vodom ili isprati vodom. Posle skidanja gline moguće je crvenilo, koje je normalna posledica dejstva gline.

  Prsti ruku namazani glinom u toku noći ostaju u ispruženom položaju, jer ih glina zateže, tako da je olakšana periferna cirkulacija krvi. Kičmu treba mazati glinom i zavojem u više slojeva u toploj prostoriji i čekati da zasuši, a potom se obući.

  R Clay Mask je posebno pogodna za sve postoperativne ortopedske tretmane – rehabilitaciju. Utiče na eliminaciju ožiljaka. Sva mesta koja su imala prelom, ugnječenje ili isčašenje mogu se mazati se glinom i zavojem u više slojeva i tako se drži duže vreme. Glinom i zavojem, ukoliko je to moguće, treba obaviti zglobno mesto

  Pravi simptomi reume su bolovi u zglobovima šake, lakta, kuka, ramena ili kolena. Ako se u prstima šaka javlja trnjenje i svrab („mravinjanje“), onda je problem u vratnom pršljenu, te i njega treba istovremeno mazati glinom. Deformacijama zgloba dolazi do gnječenja krvnih sudova i nerava, odnosno do slabe ishranjenosti tkiva ekstermiteta. Kako je san zadužen za regeneraciju tkiva, to se u njegovoj poslednjoj fazi, rano ujutro, u zglobovima (prsti ruku i nogu, rame, koleno, vrat, kičma) oseća ukočenost, bol poput uboda, što nas budi iz sna. U kritičnim slučajevima ili akutnim stanjima, preporučuje se da uporedo sa glinom koristimo i nagrevanje – termoglinom.

  napomena

  Pri upotrebi, obratiti pažnju da ne dođe do dodira sa očima.
  Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  Ovaj proizvod nije lek!
  Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
  Proizvedeno po tehnologiji prof. dr Staniše Stojiljkovića.