• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Nigari - magnezijum hlorid 100 g Mitoku
Bio Spajz/
Nigari - magnezijum hlorid 100 g Mitoku
    Šifra: 1511100

    Nigari - magnezijum hlorid 100 g Mitoku

    182 RSDkom

    Robna marka: Mitoku Zemlja porekla: Japan Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    0
    energetska Vrednost KJ
    0
    masti
    0g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0g
    ugljeni hidrati
    0g
    - šećeri
    0g
    vlakna
    --
    proteini
    0g
    Natrijum
    1.51g
    Vlaga
    88.47g

    o proizvodu

    Nigari, rafinisana morska so, se prvenstveno koristi za pravljenje tofua - sira od soje, a potom i kao lekovito sredstvo. Mitoku nigari proizvodi majstorska radionica Jošikava (Yoshikava).

    svojstva

    Ako se doda u vodu dobija se napitak nigarisui, koji je danas popularan u Japanu za detoksikaciju, gubljenje težine, čišćenje kože, za borbu protiv umora, stresa, nesanice, prehlade i mamurluka.


    Po proizvođačkoj specifikaciji i analizama Mitokuov Yoshikawa nigari sadrži:
    MgCl2 x 6H2O 95.0% i više, AsO3 ispod 4 ppm, Pb ispod 20 ppm, Zn ispod 70 ppm.

    Nigari je magnezijum (u obliku magnezijum hlorida), koji više od 70% ljudi nema dovoljno. Ovo je prirodan izvor iz morske soli i odlično se resorbuje!

    sastojci

    Morska so.

    način pripreme

    Recept za tofu - sir od soje
    Jednu šolju soje u zrnu potopiti preko noći. Ujutro je izmiksati i dodati 12 šolja vode. Staviti na vatru da se kuva uz stalno mešanje (soja pada na dno i može da zagori). Kada provri dodati čašu hladne vode, pustiti da provri i opet dodati još jednu čašu hladne vode. Ponoviti proces. Ukupno tri čaše vode po istom postupku treba dodati. Kuvanu smesu procediti, stavljajući cediljku preko koje je gaza. U izdvojeno sojino mleko dodati 1/4 kašičice rastopljenog nigarija u malo vode. Nigari će izazvati zgrušavanje belančevina iz sojinog mleka u roku od 5 minuta. Ovu smesu sipati u cediljku sa gazom. Gazu skupiti i zavezati (kao kada pravite sir) i pustiti da se ocedi preko noći. Za tvrđi sir postaviti i teg.

    Recept za nigarisui - napitak od nigarija
    Da sami napravite nigarisui razmutite 1/4 ili 1/2 kašičice nigarija u 1 litru čiste vode i promućkajte pre upotrebe. Nigarisui je tradicionalni japanski napitak koji se koristi kao osvežavajuće, detoksikujuće piće, u dijetama za gubljenje težine, kao pomoć za rešavanje raznih problema nečiste kože, u borbi protiv umora, stresa, nesanice, prehlada i protiv mamurluka.