• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/
Orahovo ulje (organski proizvod) 100 ml
  Šifra: 2003005

  Orahovo ulje (organski proizvod) 100 ml

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Granum Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: 100 ml

  Slični proizvodi

   Herbateria
   Ulje orahovo 50ml Herbateria
   324 RSD
   Trenutno nema na stanju

   • sastojci:
   100% ulje oraha*.
   *sertifikovanog organskog porekla
   Alergeni su napisani masnim slovima. Može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima.

   • energetske i hranljive vrednosti (u 100 g):
   Energetske vrednosti 3685kJ/896.4kcal
   Masti 99.60 %.

   • svojstva:
   Zašto organsko?
   Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama koje nisu tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.

   Zašto hladno ceđeno?
   Hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline kojima seme prirodno obiluje.

   Zašto nerafinisano?
   Za razliku od industrijski dobijenog ulja, koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije.

   Iako se orahovo ulje tek relativno skoro počelo cediti, arheološke iskopine ukazuju na to da su orasi već 8000 godina prisutni u našoj ishrani. Orahovo ulje sadrži visok procenat nezasićenih esencijalnih masnih kiselina omega 3 i 6, u odnosu 1:4. Omega 3 masne kiseline pospešuju kardiovaskularno zdravlje, pre svega zato što imaju protivupalno dejstvo. Naučna istraživanja takođe ukazuju na njihov povoljan uticaj na mentalno zdravlje, jer igraju nezamenljivu ulogu u ćelijskom protoku neurotransmitera, dopamina i seratonina. Omega 3 masne kiseline povoljno utiču i na pamćenje, misaone procese i motoriku.

   Upotreba u ishrani: orahovo ulje se koristi kao salatno ulje, ili kao dodatak prelivima i umacima. Zbog prisustva omega 3 masnih kiselina, ne preporučuje se termička obrada ulja.

   Upotreba u kozmetici: koristi se kao masažno ulje, kao i za negu kože uopšte.

   Zbog osetljivosti orahovo ulje je najbolje držati u frižideru, u originalnoj ambalaži, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

   pakovanje od 100 ml
   zemlja porekla: Srbija