• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 601028

  Perga i propolis 100 g

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Bee Well Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: 100 g

  • sastojci:
  Perga 5% (5gr), Propolis 5% (5gr), prirodni vrcani med 90% (90gr), prirodne pčelinje voštine ˂0,1%.

  • svojstva:
  Ovaj proizvod namenjen za efikasnu borbu organizma protiv raznih vrsta prehlada, gripa i upala, doprinosi poboljšanju opšteg  psiho-fizičkog stanja organizma, kako kod odraslih, tako i kod dece, posebno je dobar u preventivnom delovanju.

  Propolis kao prirodni anestetik,antioksidant i antibiotik u kombinaciji sa Pergom koja sadrži sve potrebne vitamine minerale aminokiseline oligoelemente i dr. deluje preventivno protiv svih vrsta virusa, a posebnost preparata je što bakterije na njega ne stvaraju otpornost i nema štetnih posledica kao kod antibiotika. Propolis je jedan od onih mudrih lekova prirode koji ubija sve što smeta zdravom organizmu.

  Perga  je jedan od najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda. Ona predstavlja fermentisani polen. Pčele unose polen u saće, lageruju ga, obogaćuju enzimimai i on fermentira minimum 21 dan u košnici. Kada je perga sazrela, pčele je konzerviraju tankim slojem meda. U toku fermentacije dolazi do obogaćivanja polena raznim fermentima, aminokiselinama, mikroorganizmima korisnim za čoveka, što pergu čini brzo usvojivom hranom koja izuzetno pogoduje poboljšanju zdravstvenog stanja svakog čoveka. Perga se po svom hemijskom sastavu dosta razlikuje od polena. Ima vise slobodnih amino kiselina, vitamina K i folne kiseline u odnosu na polen. Sadrži manje ugljenih hidrata, ali i veću količinu lako svarljivih proteina. Cvetni prah koji pčele procesom fermentacije pretvaraju u Pergu u sebi kao krajnji produkt sadrži 227 mikroorganizama koji imaju vrlo široku primenu u ljudskom organizmu. Bogata je amino kiselinama, mineralima, kompleksom B vitamina, A, C ;D ; K I P (Rutin) vitaminima.

  Propolis je smolasta supstanca koju pčele skupljaju sa bilja i mešaju sa sekretom čeljusnih žlezda, enzimski ga modifikuju tako da najvažnije supstance kao što je Flavonoid postaju aktivne. 


  Propolis sadrži 50 % smole, 30 % voska, 15 % eteričnih ulja i 5 % cvetnog praha.

  • način upotrebe:
  Jedna kafena kašičica dnevno.

  pakovanje od 100 g
  zemlja porekla: Srbija