• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Liofilizovani prah od celovitog šipurka 200 g Suština
    Šifra: 3405009

    Liofilizovani prah od celovitog šipurka 200 g Suština

    2,400 RSDkom

    Robna marka: Suština Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    382
    energetska Vrednost KJ
    1622
    masti
    2.3g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.2g
    ugljeni hidrati
    84.5g
    - šećeri
    30.6g
    vlakna
    --
    proteini
    5.9g

    o proizvodu

    Prah od celovitog ploda šipurka sušen u vakuumu na niskim temperaturama, bogat izvor vitamina C, B, E i K, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, mangana, cinka, omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, polifenola i pektina.

    svojstva

    Visoka nutritivna vrednost:
    Liofilizacija omogućava da se sačuvaju izuzetna nutritivna svojstva divljeg šipurka sa oboda Nacionalnog parka Fruška gora. 

    Minerali (makro i mikroelementi):
    Divlji šipurak sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, mangan, cink, bakar, nikl, molibden, selen, hrom i silicijum. 

    Vitamini:
    Sadrži vitamin C, provitaminA, vitamin E, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B2, vitamin B6, vitamin K.

    Bogat izvor antioksidanasa:
    Prah od šipurka sadrži veliku količinu antioksidanasa, glavne borce protiv slobodnih radikala koji nastaju tokom psihičkog i oksidativnog stresa. 

    Prah od celovitog ploda šipurka je sušen u vakuumu na niskim temperaturama (proces liofilizacije), u cilju očuvanja jedinstvenog nutritivnog sastava. Sadrži plod sa korom, pulpom i semenkama, stoga je bogat izvor vitamina C, B, E i K, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, mangana, cinka, omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, polifenola i pektina.

    sastojci

    100% prirodni voćni prah divljeg šipurka.

    način primene

    Koristi se kao prirodni dodatak hrani (smuti, jogurt, čaj, topla čokolada, sokovi), a može se koristiti prilikom kuvanja (supe, sosevi, prelivi, nadevi, deserti). 

    Preporučeni dnevni unos 5-10 g (1-2 kafene kašike).